ENGLEZI SE POKLONILI ĐOKOVIĆU: Svi argumenti na strani Novaka

Autor:

Sport

05.12.2023

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

BBC uvrstio Noleta među glavne kakndidate za najboljeg u 2023. godini.

ENGLEZI SE POKLONILI ĐOKOVIĆU: Svi argumenti na strani Novaka

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković ispisao je istoriju sporta u 2023. godini. Nole je osvojio rekordan 24. grend slem kojim se izjednačio sa Margaret Kort, jubilaran i rekordan 40. masters, a stigao je i do 402 nedelje na vrhu ATP liste. Pritom je srpski as u ovoj godini osvojio tri grend slema, Australijan open, Rolan Garos i US open, i igrao finale četvrtog Vimbldona, kao i Završni masters u Torinu sedmi put, pa je nadmašio je Rodžera Federera koji je ostao na šest. Sve zajedno bilo je dovoljno da Đoković osmi put završi godinu na vrhu ATP liste i iza sebe ostavio idola Pita Samprasa sa šest i Federera i Rafaela Nadala sa pet godina.

Imajući sve ovo u vidu, jasno je zašto britanski BBC, iako je često protiv Novaka i nastoji da ga ospori kad god je to moguće i nemoguće, nije imao kud već je morao da Srbina uvrsti među kandidate za najboljeg laskavo priznanje koje dodeljuju najboljem sportisti u 2023.

 

 

Pored prvog teniseta sveta, nominovani su fudbaler Mančester sitija Erling Holand, vozač Red Bula u Formuli 1 Maks Ferštapen, američka gimnastičarka Simon Bajls, španska fudbalerka i aktuelna vlasnica Zlatne lopte Aitana Bonmati, kao i južnoafrički ragbista Sija Kolisi koji je predvodio svoju reprezentaciju do rekordne četvrte titule svetskog prvaka. Glasanje je otvoreno do 12. decembra, dok će 19. biti saopšteno ime pobednika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading