EVO KADA ĐOKOVIĆ KREĆE U NOVU SEZONU: Protiv ovog tenisera nije igrao NIKADA

Autor:

Sport

01.12.2023

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odmah nakon egzibicionog meča sa Alkarazom

EVO KADA ĐOKOVIĆ KREĆE U NOVU SEZONU: Protiv ovog tenisera nije igrao NIKADA

Foto: www.profimedia.rs

Nakon neverovatno uspešne godine u kojoj je potvrdio status najboljeg igrača svih vremena, Novak Đoković će otvoriti narednu sezonu u Australiji, a prvi nastup imaće već 31. decembra na Junajted kupu, takmičenju na kojem učestvuju reprezentacije.

Prvi Kinez koji je ušao u prvih 100 na ATP listi u istoriji - Džidžen Džang biće prvi protivnik Novaka Đokovića u novoj sezoni. Ovaj duel E grupe je zakazan za 31. decembar, na startu Junajted kupa u Pertu.

Istog dana će i Olga Danilović odmeriti snage sa Kinven Dženg. Kineskinja će biti favorit jer je 15. na svetu, za tačno 100 mesta bolje rangirana od najbolje srpske teniserke. 

Republika

Foto: Tanjug

Olga Danilović

 

Danilovićevu očekuje težak zadatak, s obzirom da je sada čeka povratak u formu nakon povrede.

Ako duel bude izjednačen posle dva singla, odluka će pasti u miksu, čiji sastav će naknadno biti određen. U srpskoj selekciji će biti još Hamad Međedović, Nikola Ćaćić, Natalija Stevanović i Dejana Radanović.

Drugog januara Srbija igra protiv Češke, a rival prvog reketa sveta će biti Jirži Lehečka, 31. na svetu, protiv koga takođe nikada nije igrao. Danilovićeva će imati mnogo težu rivalku, vimbldonsku šampionku Marketu Vondrušovu.

Trećeg januara se igraju dueli za plasman na završni turnir u Sidneju. Pobednici grupa C (SAD, V. Britanija i Australija) i E, gde je Srbija, igraju međusobno, a pobednik grupe A (Poljska, Španija i Brazil) se sastaje sa najboljom drugoplasiranom ekipom.

U Sidneju se istovremeno po istom principu nadmeću ekipe u grupama B (Grčka, Kanada i Čile), D (Francuska, Italija i Nemačka) i F (Hrvatska, Holandija i Norveška).

Ukupan nagradni fond Unajted kupa je 10.000.000 dolara, a dele se i poeni za svetske liste. Maksimum je 500 bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading