NOVAKA PROGONILI KAO DA JE VANZEMALJAC: Ameri angaživali FBI, samo su Molder i Skali nedostajali

Autor:

Sport

28.11.2023

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser bio pod nadzorom samo zato što se nije vakcinisao protiv korone.

NOVAKA PROGONILI KAO DA JE VANZEMALJAC: Ameri angaživali FBI, samo su Molder i Skali nedostajali

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković osvojio je ovogodišnji US open i rekordan 24 grend slem. Bio je to Noletov povratak u Ameriku posle dve godine zbog zabrane ulaska u zemlju jer nije vakcinisan protiv korone. Međutim, iako je tako izgledalo da može da ide po SAD i da radi šta hoće, sada su isplivale informacije koje dokazuju da su Amerikanci stavili Srbina pod prismotru.

Angažovan je bio čak i FBI kao da je Novak vanzemaljac, pa se postavlja pitanje da li su na terenu i neki stvarni agenti kao što su u seriji Foks Molder i Dejna Skali, likovi iz "Dosijea X". Naime, kako piše američki Njujork post, poznata farmaceutska kompanija "Moderna", koja je pravila i vakcinu protiv koronavirusa, angažovala je jednog bivšeg FBI agenta toko US opena kako bi pratio Đokovića. Navodno, Đoković je bio smešten u grupu "visokorizičnih slavnih ličnosti" zbog svog stava o vakcini protiv korone.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Osvojio US opena, a nije vakcinisan: Novak Đoković

Prema njihovim informacijama, agent koji je vodio ove odeljenje se zove Niki Rutman i proveo je više od 20 godina u službi američkih obaveštajaca, a posebno su pratili kako se na društvenim mrežama piše o ovoj temi. Osim Novaka, spominju se i najbogatiji čovek na svetu Elon Mask, odnosno holivudski glumac Rasel Brend.

Tako je kompanija formirala odeljenje koje je pratilo njihove stavove o vakcini protiv koronavirusa, a angažovan je dakle bio i jedan FBI agent. Za sada nije poznato kakva je njegova uloga bila u ovom slučaju i na koje načine je pratio Đokovića. Ipak, jasno je da su bili zabrinuti zbog toga što je Đoković, kao protivnik njihove vakcine, osvojio turnir u Njujorku.

- On se protivio vakcini i zato mu nije dozvolio da se takmiči na US open 2022. godine, a onda se na kraju vratio i osvojio turnir koji sponzoriše Moderna. To je samo ojačalo tvrdnje da su vakcine nepotrebne - stoji u tekstu Njujork posta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading