PRITISCI NE PRESTAJU! Novakovo testiranje pred Britaniju ponovo tema: OGLASILA SE Međunarodna agencija za integritet tenisa!

Autor: M. M.

Sport

27.11.2023

21:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duel četvrtfinala Dejvis kupa podigrao je pravu buru.

PRITISCI NE PRESTAJU! Novakovo testiranje pred Britaniju ponovo tema: OGLASILA SE Međunarodna agencija za integritet tenisa!

Foto: Tanjug/AP

Duel četvrtfinala Dejvis kupa između Srbije i Velike Britanije podigrao je pravu buru u teniskoj javnosti i šire.

Od Novaka Đokovića uoči meča sa Norijem zatražena je dopong kontrola, a britanski mediji su jedva dočekali da udare na srpskog tenisera optužujući ga da je odbio da se podvrgne kontroli. Pojedini su otišli korak dalje i tražili i da se Đoković suspenduje zbog toga. Konkretno, bivši francuski biciklista Mark Madio, dok je njegova sunarodnica Marion Bartoli stala je u odbranu Novaka i rekla da Britanci "nemaju pojma".

Tačku na ovaj slučaj stavila je Međunarodna agencija za integritet tenisa. Portparol ove organizacije je objasnio proceduru koja jasno govori da Đoković nije prekršio nikakva pravila.

- Zahvaljujući formatu timskog takmičenja, uključujući i Dejvis kup, timovi mogu da budu informisani da su izabrani za testiranje pre starta mečeva i da mogu da obezbede uzorke kada su spremni. Od momenta obaveštavanja i davanja uzorka, oni su motreni od strane člana anti-doping tima. Ne menja ništa da li se to radi pre ili posle meča, pogotovo što je posle mečeva važnija koncentracija urina - saopštili su iz Međunarodne agencije za integritet tenisa.

Dalke, Novak Đoković nije odbio testiranje kako su tvrdili britanski mediji. Igrači imaju izbor da urade test pre ili posle meča, a on je to uradio posle meča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading