NAPAD FRANCUZA NA NOLETA: Đoković je odbio testiranje, MORA DA BUDE SUSPENDOVAN!

Autor: M. M.

Sport

26.11.2023

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povod je meč Dejvis kupa.

NAPAD FRANCUZA NA NOLETA: Đoković je odbio testiranje, MORA DA BUDE SUSPENDOVAN!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković doživeo je veliku neprijatnost pred meč sa Kameronom Norijem u četvrtfinalu Dejvis kupa, jer su organizatori želeli da ga testiraju neposredno pred početak.

Nole je postupio po pravilima i tome se usprotivio, što su razni dušebrižnici jedva dočekali da opletu po srpskom sportisti. Oglasio se ničim izazvan bivši francuski biciklista Mark Madio, koji smatra da bi Novak Đoković trebalo da bude suspendovan jer je odbio testiranje. "Orlovi" su taj duel glatko dobili (2:0) i plasirali se u polufinale gde su eliminisani od Italije (2:1).

- Imamo pravilo kontrole pre i posle takmičenja. Odbio je test pre takmičenja. Ako antidoping telo radi svoj posao, gospodin Đoković mora da bude suspendovan. Odbio je test pre takmičenja, uradio je jedan posle. U biciklizmu, podvrgavate se testu, ako odbijete, test je pozitivan. Ako ste pozitivni na testu, kažnjeni ste. Nemate pravo da odbijete testiranje, to je pravilo - rekaoj je Madio na "RMC" radiju, te je dodao.

- U asortimanu doping proizvoda, postoje proizvodi koji se mogu otkriti tokom izuzetno ograničenog vremena. Ako ne obavite proveru pre početka takmičenja, vreme dok se takmičite vam omogućava da eliminišete tragove doping proizvoda. Zbog toga je uvedeno testiranje pre takmičenja. Nerealno je da je samo upozoren. To onda više nije nasumična provera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading