NIJE MU PRVI PUT! Đoković je protiv Runea polomio 56. reket u KARIJERI! Evo koje je godine to NAJČEŠĆE činio! (VIDEO)

Autor: Slobodan Stošić

Sport

13.11.2023

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta pobedom započeo pohod na sedmi Završni Masters u karijeri.

NIJE MU PRVI PUT! Đoković je protiv Runea polomio 56. reket u KARIJERI! Evo koje je godine to NAJČEŠĆE činio! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Pre oko četiri meseca pojavila se informacija koliko je puta Novak Đoković lomio rekete tokom blistave karijere.

Tada je Nole bio na cifri od 54 uništavanja teniske opreme koja mu je donela toliko radosti, a sa nova dva protiv Holgera Runea iz Danske u prvom kolu Zelene grupe Završnog Mastersa u Torinu, srpski as je stigao do "kote 56".

I pored toga, Đoković je miljama daleko od rekorda u ovoj oblasti, pošto nikada dostižni Marat Safin ima 700 polomljenih reketa, a teško da će bivšeg ruskog tenisera neko ikada nadmašiti u ovom parametru.

Novak je više puta u prošlosti iskaljivao bes kada se odlučio da slomi reket, a poslednji put, pre meča sa runeom, je to učinio u finalu Vimbldona protiv Karlosa Alkaraza.

Tokom 2016. godine, najbolji ikada se čak tri puta "praznio" na ovaj način i gnev iskaljivao na njemu.

Najpre je to bilo na Australijan openu protiv Nemca Aleksandera Zvereva:

Potom i u osmini finala Indijan Velsa, kada mu je rival bio Nik Kirjos, ali ni to nije pomoglo Novaku jer je izgubio od Australijanca s 0:2 (4:6, 6:7).

Desilo se to i na Mastersu u Šangaju, Đoković je poražen od Roberta Bautiste-Aguta rezultatom 0:2 (4:6, 4:6) i Španac je prošao u finale:

Srpskim navijačima je još uvek u sećanju duel protiv Pabla Karenja Buste na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021, kada je Novak ostao bez medalje izgubivši meč za treće mesto:

Treba reći da je te sezone i pred start takmičenja u prestonici Japana, na treningu s velikim prijateljem Britancem Endijem Marejom, Nole učinio isto iz revolta.

Iako je Đoković 2019. godine pobedio Filipa Kolšrajbera na šljaci Monte Karla i plasirao se u treće kolo, nezadovoljan igrom Srbin je tada slomio reket od nogu. Pogledajte kako je to izgledalo:

Slična situacija viđena je i u okršaju s Austrijancem Dominikom Kepferom:

Primera je mnogo, ali se Novakovi navijači nadaju da povoda za tako nešto do kraja Završnog Mastersa u Torinu neće biti, odnosno, da će Srbin osvojiti rekordnu sedmu titulu i ispisati novo poglavlje u istoriji "belog sporta".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading