ĐOKOVIĆ JE I ZVANIČNO NAJBOLJI NA KRAJU 2023! Evo šta je sve Nole ZARADIO na startu Mastersa u Torinu!

Autor:

Sport

13.11.2023

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as će godinu završiti kao prvoplasiran na ATP listi.

ĐOKOVIĆ JE I ZVANIČNO NAJBOLJI NA KRAJU 2023! Evo šta je sve Nole ZARADIO na startu Mastersa u Torinu!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji svetski teniser Novak Đoković slavio je na startu Završnog turnira u Torinu protiv Holgera Runea iz Danske posle više od tri časa igre i tri seta, rezultatom 2:1 (7:6, 6:7, 6:3).

Ovim trijumfom najuspešniji srpski teniser je i zvanično obezbedio prvo mesto na ATP listi na kraju godine!

Još pre početka turnira znalo se da Noletu treba samo jedna pobeda da bi i definitivno završio ispred Karlosa Alkaraza iz Španije, kao prvi na svetu, bez obzira na dalji ishod. I odmah je došao do nje.

Sakupio je Đoković novih 200 bodova za rang listu, što momak iz Mursije više ne može da nadoknadi, čak i da bude neporaženi šampion u Italiji. Sa novih 200 bodova, Novak sada ima 10.145 bodova na ATP listi.

Foto: Tanjug/AP

 

Samim učešćem na Završnom turniru u Torinu, Novaku pripada 325.500 američkih dolara, ako odigra sva tri meča (162.750 za jedan, 244.125 za dva i pomenuta cifra za sva tri), a na sve to za pobedu u grupnoj fazi sleduje još 390.000 dolara.

Praktično, već posle prvog meča, Đoković je u džep stavio 552.750 američkih dolara, što nije nimalo zanemarljiva svota novca.

Ipak, to je samo početak, pa bi Noletu u slučaju da napreduje dalje na ovom turniru sledovalo i veće parče kolača, odnosno, pozamašnija cifra dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading