NAJNOVIJA ATP LISTA! Poznat DATUM kada će Đoković OBORITI famoznu kotu 400!

Autor:

Sport

13.11.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser trijumfalno započeo učešće na Završnom Mastersu.

NAJNOVIJA ATP LISTA! Poznat DATUM kada će Đoković OBORITI famoznu kotu 400!

Foto: www.profimedia.rs

Pobedom u maratonskom meču protiv Holgera Runea iz Danske na Završnom turniru u Torinu, Novak Đoković je obezbedio sebi čak osmi put da završi godinu na prvom mestu ATP liste.

Odavno je poznato da se na drugom mestu ove liste nalazi Noletov idol, Amerikanac Pit Sampras koji šest puta bio najbolji na kraju godine, pa zbog toga Đokovićev podvig dobija još više na značaju.

Od danas će Nole biti na 399. nedelji koju počinje kao lider najboljih tenisera sveta, a već sledeće, 20. novembra, dan posle završetak turnira u Torinu biće i zvanično probijena magična granica - 400.

 

 

Takođe, već sada je izvesno da će Novak provesti najmanje 406 nedelja na čelu ATP liste, jer od januara mu ne može niko ništa. 

Novak je poručio da je upisivanjem ove pobede već ispunio cilj u Torinu, ali sigurno da ni na ovaj turnir nije došao samo da učestvuje. Uvek napada titulu, a otkrio je koliko mu kraj godine na prvom mestu znači.

 

 

- Mogli ste da vidite da sam bio emotivan na terenu. Želeo sam da dobijem meč, da skinem taj teret sa ramena. Osvojio sam Pariz, zahvaljujući čemu sam bio u mnogo boljoj poziciji kada je reč o borbi za prvo mesto, znao sam da mi je potrebna samo jedna pobeda. Veliki cilj je ostvaren, sve što uradim nadalje biće bonus - rekao je Đoković posle pobede nad Runeom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading