KOLIKO PUTA JE NOVAK SLOMIO REKET? Podatak koji će sve ŠOKIRATI - Đoković na samom VRHU liste!

Autor:

Sport

20.07.2023

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo će se pričati o Noletovom udaranju reketa o držač mreže tokom velikog finala.

KOLIKO PUTA JE NOVAK SLOMIO REKET? Podatak koji će sve ŠOKIRATI - Đoković na samom VRHU liste!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković na Vimbldonu

Mladi Španac Karlos Alkaraz uspeo je da osvoji svoju drugu grend slem titulu u karijeri, pošto je u velikom finalu Vimbldona, sa 3:2, savladao Novaka Đokovića.

Osim spektaklularnog tenisa u finalu, meč srpskog i španskog igrača je obeležio i trenutak iz petog seta, kada je Nole, iznerviran svojom igrom, razbio reket o držač mreže, za šta je kažnjen sa 8.000 evra.

Inače, pedantni statističari su izračunali da je ovo 54. put u karijeri da je Novak Đoković slomio reket. 

Naš teniser se nalazi na samom vrhu liste, makar kada je reč o "Velikoj trojci", pošto isti statističari navode da je Rodžer Federer 11 puta u karijeri slomio reket, dok je Rafael Nadal to uradio samo jednom, što zvuči gotovo neverovatno.

Inače, neprevaziđeni lider u ovoj kategoriji je bivši ruski teniser Marat Safin, koji je reket slomio više od 700 puta u karijeri, od čega recimo čak 48 puta u 1999. godini, dakle skoro kao Nole za čitavu karijeru.

Od ostalih poznatih tenisera, iznad Srbina se nalazi i Džon Mekinro, koji je reket polomio 78 puta, dok kod žena prednjači Serena Vilijams, sa 72 slomljena reketa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
kirilo pentagramski

20.07.2023 12:23

Ko gubi, taj se ljuti.