ZBOG IZJAVA SE NAŠLA NA METI ŽESTOKIH KRITIKA: "Ona podržava terorističku organizaciju" - Izraelci ogorčeni na slavnu teniserku!

Autor:

Sport

20.10.2023

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon izjave, usledila je i očekivana reakcija.

ZBOG IZJAVA SE NAŠLA NA METI ŽESTOKIH KRITIKA: "Ona podržava terorističku organizaciju" - Izraelci ogorčeni na slavnu teniserku!

Foto: Tanjug

Rat u Izraelu i dalje besni i sve je više sportista koji se svojim izjavama svrstavaju na jednu od strane, izazivajući bes onih drugih.

Poslednja koja je iznela svoje viđenje aktuelnih događanja jeste teniserka iz Tunisa Ons Žaber koja je istakla:

- Neverovatno je kroz šta Palestinci prolaze poslednjih 75 godina, šta prolaze nevini civili je neoprostivo, bez obzira na to koje su vere i porekla. Nasilje nikada neće doneti mir. Ne mogu da podnesem nasilje, ne mogu da podnesem da se ljudima otima njihova zemlja. Kontekst je važan, znati šta se dešava danas, a ignorisanje nedavne istorije veoma je neodgovorno i neće doneti mir, a mir je sve do čega nam je stalo. Mir je ono što svako zaslužuje. Zaustavite nasilje i sloboda za Palestinu.

Foto: Tanjug

Kakva će biti odluka WTA?

 

Prema očekivanjuma, reakcija iz Izraela je ubrzo stigla, a Teniski savez ove zemlje je izdao i zvanično saopštenje:

- Ta teniserka podstiče i podržava ubilačku terorističku organizaciju. Drago nam je da je u manjini u poređenju sa zdravim sportistima u ostatku sveta. Budući da igračica pripada WTA organizaciji, oni su telo odgovorno za rešavanje ovog slučaja.

Istovremeno, čelnici teniskog saveza Izraela prijavili su teniserku iz Tunisa organima WTA i ITF, tako da se sada očekuje i njihova reakcija.

Da podsetimo, dvadesetdevetogodišnja Tunižanka Ons Žaber trenutno je sedmoplasirana igračica na WTA listi, a svoj najbolji plasman u profesionalnoj karijeri koja traje od 2010. godine, imaja je krajem juna 2022. godine kada je bila druga igračica planete.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading