ALKARAZ ZAVRŠAVA SEZONU?! Španac otkrio ozbiljnost svoje povrede

Autor:

Sport

19.10.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novaku Đokoviću se otvara put da bez puno muke ostane najbolji teniser sveta do kraja 2023. godine.

ALKARAZ ZAVRŠAVA SEZONU?! Španac otkrio ozbiljnost svoje povrede

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Karlos Alkaraz šokirao je sve kada je u sredu uveče objavio da neće igrati na turniru u Bazelu. On je na taj način, barem privremeno, odustao od potere za Novakom Đokovićem na prvom mestu ATP liste jer ne da neće igrati za 500 bodova, već će izgubiti i onih 180 osvojenih prošle godine.

Svi su pomislili da mladi Španac kalkuliše kako bi se odmorio i spreman zaigrao na većim turnirima, na mastersu u Parizu i Završnom mastersu u Torinu na kojima ne brani ništa a Nole čak 2.100 bodova. Međutim, pitanje je da li će se Alkaraz uopšte vraćati na teren do kraja sezone jer je otkrio ozbiljnost povrede koja ga muči.

 

https://www.instagram.com/p/CyjTgL9K03X/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

 

- Nažalost, neću moći da igram ove godine u Bazelu. Imam problem sa zapaljenjem plantarne fascije u levom stopalu i umor mišića u donjem delu leđa zbog čega mi je bio neophodan tretman da bih mogao da odigram ostatak sezone. Nadam se da se vidimo uskoro - poručio je Alkaraz jasno stavljajući do znanja da ni sam ne zna kada će moći da igra i kada će biti to "uskoro".

Njegovi navijači se nadaju da će se oporaviti do mastersa u Parizu koji počinje 30. oktobra, te da će biti spreman i za Torinu. S druge strane, Novakovi simpatizeri su svesni da bi  on bio u velikoj prednosti zbog izostanka Alkaraza sa terena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading