ĐOKOVIĆ OTVARA ŠAMPANJAC! Trka za prvo mesto je ZAVRŠENA?!

Autor:

Sport

18.10.2023

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Karlos Alkaraz odustao je od turnira u Bazelu zbog povrede, tako da ga nećemo gledati na ovom prestižnom turniru naredne sedmice od 21. do 28. oktobra.

ĐOKOVIĆ OTVARA ŠAMPANJAC! Trka za prvo mesto je ZAVRŠENA?!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Umesto Španca će u glavni žreb biti ući grend slem šampion, domaći teniser Stan Vavrinka, koji bi zanimljivo mogao da bude i rival našem Laslu Đereu u četvrtfinalu Stokholma.

Prema objavi zvanične stranice ATP turnira u Bazelu, Karlos Alkaraz ima upalu tabana na levoj nozi koja se proširila i na još neke mišiće gluteusa.

Odustajanje "Karlitosa" su fenomenalne vesti za najboljeg u istoriji Novaka Đokovića, pošto srpski as vodi borbu sa momkom iz Mursije za prvo mesto ATP liste na kraju sezone.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Na taj način je Alkaraz propustio šansu da osvoji novih 500 bodova na svetskoj listi, dok će ujedno izgubiti i onih 180 koji mu pripadaju na osnovu odigranog polufinala iz prošle sezone kada je izgubio od Feliksa Ože-Alijasima iz Kanade.

Samim tim, kada se crta bude podvukla 29. oktobra, Karlos Alkaraz će biti na drugom mestu sa 8.625 bodova, dok će Novak Đoković imati 11.045 bodova, koliko ima i sada, jer prošle godine u tom periodu nije igrao nigde. Razlika će u tom slučaju iznositi čak 2.420 bodova!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading