DA LI ĆE MU SE SVIDETI? Novak Đoković dobio novi NADIMAK! Navijači su ODUŠEVLJENI!

Autor:

Sport

18.10.2023

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser svih vremena će se oduševiti.

DA LI ĆE MU SE SVIDETI? Novak Đoković dobio novi NADIMAK! Navijači su ODUŠEVLJENI!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Zbog čega je najveći teniser svih vremena, Novak Đoković je potvrdio nedavno, kada je bez trunke sujete, javno priznao da je učio od Rodžera Federera uporedo boreći se s njim godinama i da je najvažnija lekcija koju je naučio u međuvremenu bilo tempiranje forme za najvažnije turnire u sezoni.

Nole je danas 36-godišnjak ovu veštinu smatra daleko važnijom nego ikada, što je primetio i bivši španski teniser Aleks Koreča (49), dvostruki finalista Rolan Garosa, nekadašnji trener Endija Mareja i standardni stručni konsultant „Eurosporta“.

Španac se dotakao Novakove sposobnosti da se pojavi u najboljem izdanju za grend slemove, pošto propusti značajan deo sezone, ali mu je tom prilikom zbog te činjenice dao i novi nadimak.

Foto: youtube.com/printscreen

Novak Đoković i Aleks Koreča

- Đoković je "Gospodar kalendara". Tačno zna što treba da napravi u svakom trenutku. Ali, da biste to mogli, morate poznavati svoje telo i igru. Morate da znate šta radite u svakom trenutku - rekao je Aleks Koreča o najtrofejnijem teniseru u istoriji "belog sporta i dodao:

- Novak tempira formu veoma dobro. Ruku na srce, to je jako teško. Nije lako provesti mesec i po dana van takmičarskog ritma i samo se pojaviti i biti spreman. Morate da budete spremni na to da prvih nekoliko dana nećete biti u najboljoj formi, dok su rivali igrali redovno tokom vašeg odmora.

Na kraju je legendarni španski as naglasio:

- Nije isto ako samo trenirate u tom periodu - istakao je Koreča, osvajač 17 ATP titula i Dejvis kupa sa reprezentacijom Španije, čiji je po završetku karijere bio selektor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading