STATISTIKA JE NEUMOLJIVA: Mnogi se sa ovim neće složiti - Novak Đoković ipak NIJE najbolji teniser današnjice!

Autor:

Sport

18.10.2023

06:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podaci su neumoljivi.

STATISTIKA JE NEUMOLJIVA: Mnogi se sa ovim neće složiti - Novak Đoković ipak NIJE najbolji teniser današnjice!

Foto: Tanjug/AP

Statistika jeste nauka koja neretko do tačnina kroz brojke i procente opisuje određenu pojavu, ali isto tako, u zavisnosti šta se želi prikazati, ili sakriti, može izneti informacije koje nisu u stoprocentnoj saglasnosti sa realnim.

Tenis, kao sport u kome statistika mnogo toga određuje, ukoliko bi smo posmatrali samo jedan njegova parametar, pokazuje da evidentno najbolji planetarni teniser Novak Đoković, ipak to i nije.

Na osnosu statističkih podataka koje ažurira Asocijacija profesionalnih teniser (ATP) poljski teniser Hubert Hurkač neprikosnoven je ukoliko bi smo posmatrali samo servise.

Sa ukupnom ocenom 297 on u navedenoj kategoriji ubedljivo drži prvu poziciju. Poljak u proseku ubacuje 63,9% prvih servisa, ima 79,8% osvojenih poena nakon prvog servisa, 51,3% posle drugog, 88,1 osvojenih servis gemova, 16 asova i 2,1 duple greške u proseku. 

Foto: Tanjug/AP

Po statistici ATP-a, Poljak poseduje najubojitiji servis

 

Sa druge strane brojke Novaka Đokovića izgledaju ovako: 64,5%  prvih servisa, 77,5%  osvojenih poena nakon prvog servisa, 58,2% posle drugog, 88,7 osvojenih servis gemova, 6,6 asova i 2,6 duple greške po meču što mu u ukupnom zbiru donosi drugu poziciju sa 292,7 poena.

Navedenu statistiku svakako će iskoristiti i svi oni kojima je Novak Đoković "trn u oku" kako bi pokazali i "dokazali" kako on ipak nije najbolji teniser u istoriji ovog sporta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading