SVET TENISA OVO DO SADA NIJE VIDEO: Novak Đoković ne namerava da stane

Autor:

Sport

09.10.2023

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković sve bliže nezamislivom rekordu.

SVET TENISA OVO DO SADA NIJE VIDEO: Novak Đoković ne namerava da stane

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković nastavlja da pomera granice muškog tenisa. Srpski as započeo je danas 394. nedelju na prvom mestu ATP liste i ne namerava da stane. Doduše, kako se trenutno igra masters u Šangaju ATP lista se nije ni menjala u odnosu na prošli ponedeljak, ali i kada za sedam dana bude bila objavljena nova Nole će i dalje imati ubedljivu prednosti.

Naime, Nole nije igrao u Tel Avivu i nije ni branio 250 bodova, a kako je propustio i Astanu ostaće bez još 500 bodova i pašće na 11.045 bodova. Na drugom mestu je Karlos Alkaraz sa zvaničnih 8.715 bodova, s tim da može otići čak do 9.715 bodova ako osvoji Šangaj. Treći je Rus Danil Medvedev koji je već ispao u Kini i imaće 7.355 bodova, dok je četvrti trenutno Janik Siner sa 4910 bodova, s tim da bi ga eventualna titula u Šangaju dovela čak do 5.865 bodova.

Foto: Tanjug/AP, Pixabay.com

Igra brojki za prvo mesto: Đoković i Alkaraz

Imajući sve ovo, vrlo se lako može desiti da Đoković u kontinuitetu dogura do 400. sedmice na ATP tronu. A to bi se desilo tačno 20. novembra, dan posle završnog mastersa sezone u Torinu i dan pred Novakovu krsnu Slavu Aranđelovdan. Međutim, da bi tako i bilo potrebno je da Srbin izdrži nalet mladog Španca i odbrani silne Bodove. Konkretno, Đoković na mastersu u PArizu brani 600 bodova iz 2022, dok u Torinu brani svih 1.500 bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading