RUS IZDAO ĐOKOVIĆA: Imao je samo jedan zadatak i nije ga ispunio

Autor:

Sport

08.10.2023

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danilov poraz u Šangaju mogao bi i te kako da se odrazi na Novaka.

RUS IZDAO ĐOKOVIĆA: Imao je samo jedan zadatak i nije ga ispunio

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev i Novak Đoković

Danil Medvedev završio je učešće na mastersu u Šangaju već u šesnaestini finala pošto ga je Sebastijan Korda savladao sa 7:6, 6:2. Amerikanac će u osmini finala biti bolji iz duela Marton Fučovič - Fransisko Serundolo.

Ovim porazom Rus je učinio medveđu uslugu i sebi i Novaku Đokoviću. Naime, Rus se ove sezone, uz Noleta i Janika Sinera, pokazao kao neko ko može da pomrsi račune Karlosu Alkarazu. Imao je taj jedan zadatak da ga ispuni, da pokuša da zaustavi Španca, ali je podbacio. Ovako, njegovim ispadanjem se postavlja pitanje ko bi mogao da zaustavi Alkaraza u pohodu na titulu u Šangaju i novih 1.000 bodova koji bi mu puno značili u borbi za prvo mesto ATP liste sa Đokovićem.

Republika

Foto: Tanjug

Lakše se diše: Karlos Alkaraz

Takođe, Medvedev je ranim ispadanjem u Šangaju ostao bez prilike da zapreti Alkarazu, koji je tako ostao bez pritiska sa leđa da bi Rus mogao da ga pretekne, pa će nesmetano moći da nastavi poteru za Srbinom. S druge strane, Danilu gubitak bodova lično ne znači puno jer je Siner još uvek daleko i siguran je na trećem mestu verovatno i do kraja sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading