NOVAK IMA KECA U RUKAVU: Đoković povlači TAKTIČKI POTEZ da se odbrani od napada

Autor:

Sport

16.09.2023

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako peti put uradi isto, kao protiv Hrvata 2018, Karlos Alkaraz neće moći da ga svrgne sa teniskog trona.

NOVAK IMA KECA U RUKAVU: Đoković povlači TAKTIČKI POTEZ da se odbrani od napada

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković ne da teniski tron. Srpski as trenutno broji 390. nedelju na vrhu ATP liste sa 3.260 bodova više u odnosu na Karlosa Alkaraza, ali kako do kraja sezone brani više od mladog Španca, Nole je rešio da povuče odličan taktički potez i izvuče keca iz rukava koji mu može obezbediti da još dugo ostane teniski kralj.

Naime, Nole do kraja sezone brani čak 2.850 bodova, dok Alkarazu u finišu 2022. nisu cvetale ruže, a kako se i povredio osvojio je tada samo 360 bodova koje sada treba da brani. U prevodu, Đoković da bi ostao svetski broj jedan mora da bude blizu forme koja mu je prošle godine donela titule u Tel Avivu (250 bodova) i Astani (500 bodova), te 600 bodova iz finala mastersa u Parizu i svih 1.500 bodova sa Završnog mastersa u Torinu, ali i da se nada da Alkaraz neće usleteti.

Zbog toga je Novak rešio da pokušada da zaradi još 1.000 ATP bodova i igraće  na mastersu u Šangaju. Naime, masters u Kini se zbog korone nije igrao 2020, 2021. i 2022. pa niko na njemu ne brani bodove. Istina, istih 1.000 bodova napašće i Alkaraz, ali je Đoković tu u velikoj prednosti. On je Šangaj osvajao četiri puta iz 12 nastupa, poslednji put 2018. kada je u finalu savladao Hrvata Bornu Ćorića, dok mladi Španac nikada nije bio u Šangaju.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak poslednji put osvojio Šangaj 2018. godine

Pritom Novak u Kini ima armiju navijača, pa će mu to dodatno pomoći da osvajanjem titule dođe do 1.000 bodova i tako odbrani tron. A da li će u tome uspeti saznaćemo posle turnira koji će se održati od 4. do 10. oktobra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading