NJIMA ĐOKOVIĆ NIJE UZEO DUŠU: Oni su jedinstveni i ponose se NEVEROVATNIM uspehom protiv Noleta

Autor:

Sport

22.08.2023

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Novak ti prvo oduzme noge"... To je rekao Amerikanac, jedan od samo 12 tenisera koji su postigli čudo protiv Srbina.

NJIMA ĐOKOVIĆ NIJE UZEO DUŠU: Oni su jedinstveni i ponose se NEVEROVATNIM uspehom protiv Noleta

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković ti prvo oduzme noge... Tako je glasila čuvena izjava Endija Rodika koju nije završio sa "a onda i dušu", iako su svi svesni na šta je Amerikanac mislio. O tome se ponovo govorilo kada je Nole "zamrznuo" Karlosa Alkaraza u polufinalu Rolan Garosa i prošao u velikom finale, dok je mladi Španac ostao bez energije i nije mogao ništa da uradi. Upravo je srpski as Alkaraza pobedio i u finalu Sinsinatija i osim 39. mastersa popravio međusobni na 2:2.

I tu dolazimo do veze između Alkaraza i Rodika jer su do nedelje obojica mogla da se pohvale kako imaju pozitivan međusobni skor protiv Đokovića. S tom razlikom da će Amerikanac zauvek ostati na tome jer je na vreme pobegao u penziju, dok je na Karlosu da se pati u nameri da ostane na listi na kojoj je trenutno sa 12 tenisera.

- Kako imati bolji učinak u mečevima sa Đokovićem? Završite karijeru i odete u penziju pre nego što morate da igrate opet protiv njega - rekao je svojevremeno Rodik, koji je u tome uspeo jer ima učinak od pet pobeda i četiri poraza protiv Novaka.

Foto: Tanjug/AP

OTKRIO RECEPT ZA USPEH - Endi Rodik


Isti je slučaj sa još šestoricom od pomenutih 12 sa trenutne liste. Tako je Čileanac Fernando Gonzales okačio reket o klin dok je imao učinak 2:1 protiv Đokovića. S tim da su se sastajali dok je Čileanac bio na vrhuncu a Nole na početku karijere. Ista je priči sa Hrvatom Ivom Karlovićem (2:1 protiv Novaka) i Rusom Maratom Safinom, koji je Noleta dobio u oba međusobna meča. Takođe, u penziju su dok su imali pozitivan učinak protiv Srbina otišli i Italijan Filipo Volandri (1:0), Francuz Antoni Dupua (1:0) i Holanđanin Denis van Šepingen (1:0). Odnosno, Safin, Volandri, Dupua i Van Šepingen mogu da se pohvale da ih Novak nikada neće dobiti.

Od aktivnih tenisera bolji učinak od Novaka imaju samo mladi Holger Rune, koji je slavio u dva od tri međusobna susreta, kao i Nik Kirjos. S druge strane, Jiri Veseli je slavio u oba međusobna susreta, dok je Novak na US openu 2016. prošao dalje jer je Čeh predao pre izlaska na teren pa se to ne računa. Takođe, pozitivnim učinkom sa Srbinom može da se pohvali i Japanac Taro Danijel jer su se Đoković i on sreli samo na Indijan Velsu 2018. kada je Japanac napravio veliko iznenađenje. Pobedu u jedinom međusobnom susretu sa Đokovićem ima i Britanac Danijel Evans, u Monte Karlu 2021.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

S druge strane, njih 11 može da se pohvali izjednačenim učinkom protiv Đokovića. Sedmorica su se na vreme penzionisali i ostali na "nuli", dok Alkaraz (2:2), Marko Čekinato (1:1), Hjeon Čung i Lorenco Sonego (1:1) mogu da prevagnu na ovu ili onu stranu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading