NOVAK RAZBIJA NAJVEĆI MALER - Đokovića čeka pakao u Sinsinatiju

Autor:

Sport

12.08.2023

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole kreće po trofej na mastersu koji je najmanje puta osvajao i na kojem je izgubio čak pet finala.

NOVAK RAZBIJA NAJVEĆI MALER - Đokovića čeka pakao u Sinsinatiju

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković razbija najveći maler u karijeri! Srpski teniser pripremio se u Crnoj Gori psihički i fizički za nastup na mastersu u Sinsinatiju, turniru koji ga je najviše mučio u bogatoj karijeri. Nole ga je osvojio samo u dva navrata, uz Monte Karlo, najmanje od svih velikih turnira, ali je u SAD, za razliku od Monaka, izgubio čak pet finala i prvi trofej je osvojio tek 2018.

Ovaj put nastup u Sinsinatiju biće dodatno teži zbog raznih pritisaka sa stane. Pošto je podigao pehar 2020, Novaku nije bilo dozvoljeno da uđe u SAD jer nije vakcinisan protiv korone, pa protekle dve godine nije igrao nijedan turnir u Americi i zato je nepoznanica kako će ga tamošnja publika i javnost dočekati.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Samo dva puta osvajao Sinsinati - Novak Đoković

Na sve to, Đoković nije imao sreće ni na žrebu na kojem je saznao imena potencijalnih protivnika. On je u prvom kolu slobodan, a onda ga čeka dobar test protiv boljeg iz duela između Aleksandra Davidoviča Fokine i Tomasa Ečeverija. Fokina večeras igra polufinale Toronta, čime je potvrdio da je u dobroj formi, dok je Ečeveri ove godine već terao Novaka da se oznoji više nego što je planirao. U slučaju očekivane pobede i da ostali favoriti opravdaju uloge, Đoković bi u osmini finala išao na nezgodnog Britanca Kamerona Norija, dok bi ga u četvrtfinalu čekao Janik Siner. Italijan je takođe u dobroj formi i stigao je do polufinala Toronta.


Ogroman ispit Novak će verovatno morati da položi i u polufinalu jer su u njegovom delu žreba Danil Medvedev, Holger Rune, Aleksander Zverev i i Feliks Ože-Alijasim. S druge strane, u drugoj polovini su Karlos Alkaraz, Stefanos Cicipas i Kasper Rud, a s njima Novak ne bi mogao da se sretne pre finala.

Upravo je sudar sa mladim Špancem ono što ljubitelji tenisa očekuju jer je u pitanju direktna borba za prvo mesto. Istina, ako do nje dođe u Sinsinatiju, Španac će sigurno ostati na vrhu bar do kraja US opena.

Foto: Tanjug/AP

Trenutno Noletov najveći rival - Karlos Alkaraz

Naime, posle šokantnog ispadanja u četvrtfinalu Toronta od Tomija Pola, Alkaraz će na najnovijoj listi u ponedeljak bežati 600 bodova Đokoviću. Kako u Sinsinatiju brani samo 180, eventualno finale bi mu donelo novih 420, pa bi Novak i sa svih 1.000 ostao iza njega.


I tu dolazimo do Njujorka, u kojem će se Đoković izgledno vratiti na presto. On na US openu nije igrao 2022, pa ne brani ništa, dok Karlos brani titulu i svih 2.000 bodova. U prevodu, čak i da ponovi uspeh, može se desiti da ga Novak samo s jednom pobedom pretekne i vrati se na tron. Međutim, za detaljnu kalkulaciju poretka na ATP listi moraćemo da sačekamo da se završi Sinsinati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading