NOVAK NA DVA KORAKA DO BESMRTNOSTI: Đokovića još par trijumfa deli do ISTORIJSKOG REKORDA!

Autor:

Sport

05.08.2023

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal i Rodžer Federer o ovome mogu samo da sanjaju.

NOVAK NA DVA KORAKA DO BESMRTNOSTI: Đokovića još par trijumfa deli do ISTORIJSKOG REKORDA!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković se trenutno nalazi u Crnoj Gori, gde završava pripreme pred početak turneje po Americi, u okviru koje će igrati na mastersu u Sinsinatiju i na US openu.

Drugi teniser sveta je uzeo dužu pauzu nakon finala Vimbldona, pa je sa svojom porodicom proveo nekoliko kvalitetnih nedelja u Hrvatskoj i Crnoj Gori, kako bi "napunio baterije" pred nastavak sezone.

I već prvi turnir donosi šansu da se naš as za korak približi ispisivanju nove stranice teniske istorije.

Naime, Noleta osvajanje Sinsinatija i Monte Karla deli od toga da postane jedini teniser u istoriji koji je po tri puta u karijeri osvajao svaki masters turnir, nešto što deluje gotovo neostvarivo.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković sa peharom iz Sinsinatija

Do sada je Đoković sakupio 38 titula na masters turnirima, od čega prednjače titule u Rimu, Majamiju i Parizu, gde ih je sakupio po šest. Sa druge strane, najmanje ih ima upravo u Sinsiju i Monte Karlu, gde je dva puta podizao pehar, pa ga titule na ovim turnirima dele od besmrtnosti.

Upravo će u Sinsinatiju, kroz dve nedelje, imati šansu da osvoji treći pehar u ovom gradu, nakon što je izgubio čak pet finala, što nije svojstveno za njega. Treba naglasiti da je Nole osvojio pehar na ovom turniru 2020. godine, a da od tada nije učestvovao na istom.

Ukoliko trijumfuje na ovom mastersu u Americi, ostaće mu još Monte Karlo, a posle toga će moći pored svog imena da doda još jedan rekord.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading