NOVAKU SRBIN ZABIO NOŽ U LEĐA! Da njega nije bilo Đoković bi danas bio najbolji teniser sveta

Autor:

Sport

21.08.2023

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki Noletov prijatelj pomogao Alkarazu da i danas ostane na prvom mestu ATP liste.

NOVAKU SRBIN ZABIO NOŽ U LEĐA! Da njega nije bilo Đoković bi danas bio najbolji teniser sveta

Foto: www.profimedia.rs

To sto malo fali, to Noletu sreću kvari! Novak Đoković je objasnio Karlosu Alkarazu kako se igraju veliki mečevi na betonu i kako se pobeđuje iako ste bili na ivici ambisa, ali ni to mu nije bilo dovoljno da se vrati na teniski tron. Srpski as je osvajanjem trećeg mastersa u Sinsinatiju i rekordnog 39. mastersa u karijeri zaradio 1.000 ATP bodova, ali mu je to pomoglo samo da smanji zaostatak za Špancem i to na tričavih 20 bodova na najnovijoj ATP listi.

Španac je ulaskom u finale Sinsinatija zaradio 420 bodova, taman toliko da ostane na vrhu  i da na US open ode kao prvi reket sveta. A sve bi izgledno bilo drugačije da je Đoković na jednom od turnira u 2023. otišao korak dalje nego što je to bio slučaj. I tu u oko upada ATP 250 turnir u Banjaluci odigran sredinom aprila. Na njemu je Novak ispao u četvrtfinalu porazom od budućeg šampiona turnira u Republici Srpskoj Dušana Lajovića. Tada je Đoković osvojio samo 45 bodova, a da je otišao makar jedan korak dalje imao bi 90 bodova i sada bio prvi teniser sveta.

Foto: Tanjug

Osvojio Banjaluku i ostavio Novaka bez bodova - Dušan Lajović

Ovako, Novak će morati da sačeka da se završi poslednji grend slem ove sezone i da gotovo izvesno pretekne Španca. Naime, Đoković prošle godine nije igrao u Njujorku jer mu nisu dozvolili da uđe u SAD kao ne vakcinisan protiv korone, dok je Alkaraz osvojio titulu 2022. i sada će braniti svih 2.000 bodova. U prevodu, čak i da Španac odbrani trofej Novaku će biti dovoljno samo da se pojavi na US openu pa da 11. septembra opet zasedne na tron.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading