ĐOKOVIĆ TERORIŠE DECU I DEDE: Novak kad bije ne pita za godine

Autor:

Sport

18.08.2023

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpskom asu ništa ne mogu teniseri u punoj snazi, klinci gladni dokazivanja, a o ispisnicima da ni ne govorimo.

ĐOKOVIĆ TERORIŠE DECU I DEDE: Novak kad bije ne pita za godine

Foto: www.profimedia.rs

Kosi tata, kosim ja, pevao je Srđan Đoković kada je Nole u januaru, u 37. godini, osvojio Australijan open. Međutim, za Novaka Đokovića godine su samo broj dok teroriše rivale na ATP turu. Tako je sada razbio godinu dana starijeg Gaela Monfisa sa 6:3, 6:2 i plasirao se u četvrtfinale mastersa u Sinsinatiju, u kojem će noćas igrati protiv Amerikanca Tejlora Frica.

Bio je Noletu to 19. trijumf u 19 mečeva protiv Francuza kojim je postavio novi rekord jer su do sada on protiv Monfisa i Rafal Nadal protiv još jednog Francuza Rišara Gaskea imali učinke od 18:0. Koliko je taj podatak veliki, potvrdio je i sam Gael jer je posle meča zatražio autogram od Novaka na majici, pa prihvatio šalu na svoj račun. Đoković mu se potpisao, stavio jučerašnji datum, ali i veliki broj 19 uz poruku "izvini, ali nije mi žao" i smajli.

- Možda ovo nije bio meč kojem sam se nadao protiv GOAT (najbolji svih vremena), ali mi je ipak bila čast i zadovoljstvo da se suočim s Novakom - poručio je Monfis uz sliku potpisane majice na Tviteru.

 

 


I ova poruka govori koliko protivnici cene Đokovića iako ih nemilosrdno pobeđuje bez obzira na njegove i njihove godine. Naime, Novak je četvrti najstariji teniser u top 100 iza Stana Vavrinke (38), Rišara Gaskea (37) i sedam dana od njega starijeg Endija Marija. Švajcarca je u 2023. pobedio glatko na Vimbldonu, baš kao i drugog najmlađeg na turu Luka van Aša (19) u Banjaluci.

 

 

Foto: Tanjug/AP

Đoković i Cicipas

Držao je Đoković ove sezone lekcije i trenutno najboljem na svetu Karlosu Alkarazu (20) i Janiku Sineru (20). Ista priča bila je i s momcima rođenim devedesetih godina prošlog veka poput Aleksandra Davidoviča Fokine, Andreja Rubljova, Kaspera Ruda ili Stefanosa Cicipasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading