NOVI REKORDER: Đoković RAZBIO Monfisa i ušao u TENISKE ANALE!

Autor:

Sport

18.08.2023

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser na vrhu još jedne statističke kategorije.

NOVI REKORDER: Đoković RAZBIO Monfisa i ušao u TENISKE ANALE!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale mastersa u Sinsinatiju, pošto je bez većih problema, u dva odigrana seta, savladao Francuza Gaela Monfisa (6:3, 6:2).

Nole je protiv jednog od retkih tenisera koji su od njega stariji na ATP turu odigrao sjajan meč, a u 19. međusobnom okršaju je naš as stigao do 19. pobede, čime je oborio još jedan teniski rekord.

Naime, do ovog duela, Nole i Rafael Nadal su delili prvo mesto, kada je u pitanju broj pobeda protiv nekog igrača, bez ijednog poraza. Obojica su imala po 18 trijumfa, a zanimljivo je da su u oba slučaja "žrtve" francuski teniseri - Monfis je Novakova, a Rišar Gaske Rafina.

Međutim, pobedom protiv Gaela u Sinsinatiju, Đoković se osamio na vrhu ove liste, pa je sada i po ovom parametru usamljen na čelu, bez izgleda da ga neko uskoro stigne, osim ako se Gaske i Nadal ne sastanu još neki put.

Treće mesto te liste deli nekoliko igrača sa po 17 pobeda, a ime Rodžera Federera se pominje dvaput. Švajcarac je 17 trijumfa, bez izgubljenog susreta, ostvario protiv Davida Ferera i Mihajla Južnog. Takođe, isti uspeh su napravili i Ivan Lendl, protiv Tima Majota, odnosno Bjorn Borg, koji nije izgubio susret od Vitasa Gerulatisa.

Inače. Đoković nastavlja svoj pohod ka tituli u Sinsiju, a naredni rival će mu biti Amerikanac Tejlor Fric. Njihov okršaj je na programu u noći između petka i subote, od 02:30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading