NAPRAVIO SAM BREJK U KLJUČNOM TRENUTKU: Novak se obratio publici, pa ODUŠEVIO srpske navijače!

Autor:

Sport

18.08.2023

05:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi trijumf drugog tenisera sveta na američkom tlu.

NAPRAVIO SAM BREJK U KLJUČNOM TRENUTKU: Novak se obratio publici, pa ODUŠEVIO srpske navijače!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković, drugi teniser sveta, plasirao se u četvrtfinale mastersa u Sinsinatiju, pošto je savladao Francuza Gaela Monfisa sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2, nakon nešto više od sat vremena igre.

Ovo je bio 19. međusobni duel našeg asa sa jednim od njegovih većih prijatelja na Turu, a zanimjlivo je da je drugi teniser sveta slavio u svih 19 mečeva, pa se slobodno može reći da mu je Monfis najredovnija mušterija od svih igrača.

Posle meča sa francuskim igračem, Novak se obratio publici na Centralnom terenu.

- Toliko godina se znamo, evoluirali smo i jedan i drugi. Fizički protiv Gaela nikada nije lako igrati. Bilo je nekoliko vrlo teških poena, posebno u prvom setu - istakao je naš as.

Dodao je da je u pravo vreme podigao nivo svoje igre, kao i da je brejk stigao u odličnom trenutku.

- Nisam smeo da mu dozvolim da igra, napravio sam brejk na vreme i od tada nije bilo problema. Podigao sam nivo svog tenisa i definitivno mi odgovara njegova igra. Ali, veoma je dobro videti ga ponovo na terenu.

Đoković je naglasio da je ovo jedan od najbržih turnira, kada je u pitanju tvrda podloga.

- Ovo je jedan od najbržih turnira na betonu, nije lako kontrolisati lopticu. Morate da servirate dobro i to može mnogo da vam pomogne. Kao što meni i jeste.

Za kraj, na oduševljenje velikog broja naših navijača, Nole je imao priliku da se obrati i na srpskom jeziku.

- Postoje neki elementi igre koji odgovaraju meni sa njegove strane. U prvih nekoliko mečeva u našim karijerama smo igrali neizvesne i fizički zahtevne mečeve, ali kasnije sam pronalazio lakše načine da pobedim. Lepo je videti ga nazad da igra - rekao je Đoković.

Podsetimo, u četvrtini finala će Srbin igrati protiv domaćeg igrača Tejlora Frica, a taj duel neće noćas početi pre 02:30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading