NAJNOVIJA ATP LISTA! Novak diše Špancu za VRAT! Poznato kada će se Đoković VRATITI na teniski TRON!

Autor:

Sport

21.08.2023

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser ikada osvojio Masters u Sinsinatiju.

NAJNOVIJA ATP LISTA! Novak diše Špancu za VRAT! Poznato kada će se Đoković VRATITI na teniski TRON!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković

Spektakularan meč odigrali su Novak Đoković i Karlos Alkaraz u finalu Mastersa Sinsinati, koji je posle gotovo četiri časa igre pripao najboljem srpskom teniseru.

Ovim trijumfom, Nole je osvojio 1.000 bodova i gotovo stao uz rame momku iz Mursije, pa je samo pitanje vremena kada će ga prestići.

Naime, sa osvojenom titulom, Đoković je stigao do 9.795 bodova i sada ima samo 20 poena manje od Španca, koji je plasmanom u finale osvojio 420 bodova, pa je ovog ponedeljka na 9.815 poena.

To će se, po svemu sudeći, desiti već na US Openu, gde "Karlitos" brani titulu i ukoliko je osvoji ostaće na ovom bodovnom saldu, dok Novaku plasman u drugo ili treće kolo automatski donosi prvo mesto, jer ne brani ništa, budući da prethodne dve godine nije ni učestvovao!

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Kada su u pitanju ostali srpski teniseri, Laslo Đere je na 39. poziciji, iako je nazadovao pet mesta i dalje je najbolje plasiran sa 1.085 bodova. Miomir Kecmanović je 45. sa 1020 bodova, Dušan Lajović sedam mesta niže i ima 938 poena, dok mladi Pazarac Hamad Međedović zauzima 143. mesto (428 bodova).

Budući da ne igra od Rolan Garosa, u kome je ispao u prvom kolu od Amerikanca Tijafoa, kao i da je najavio kraj karijere, Filip Krajinović je na 299. mestu sa 181 bodom. 

Foto: printscreen

 

Značajnijih promena na vrhu nije bilo. Stefanos Cicipas iz Grčke je pretekao Danca Holgera Runea na četvrtom mestu, kao i Norvežanin Kasper Rud, koji se probio do pete pozicije.

Polufinalista Sinsinatija, Aleksander Zverev iz Nemačke je napravio skok sa 17. na 12. mesto sa 2.670 bodova, dok je na njegovu poziciju otišao Poljak Hubert Hurkač, još jedan polufinalista iz Sinsija, koji je pre sedam dana bio dvadeseti na svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading