NOLE JE ZBOG NJEGA POSTAO SUPERMEN: Evo zašto Đoković noćas NIJE SMEO da izgubi od Alkaraza

Autor:

Sport

21.08.2023

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak je sve otkrio u nekoliko reči, a onda je na površinu isplivala dugo čuvana porodična tajna i kako je DEPRESIJA pretila da razori porodicu.

NOLE JE ZBOG NJEGA POSTAO SUPERMEN: Evo zašto Đoković noćas NIJE SMEO da izgubi od Alkaraza

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković u Sinsinatiju

Novak Đoković je čovek od čelika. Pocepao je Nole Karlosa Alkaraza posle velike drame sa 5:7, 7:6, 7:6 i osvojio svoj treći masters u Sinsinatiju i rekordan 39. masters turnir. Pocepao je Srbin i majicu poput Supermena i obradovao svoje navijače, dok su Špančevi simpatizeri plakali, uključujući i njegovog brata Alvarita.

Upravo je brat, ali Novakov Marko, bio u centru pažnje posle velikog finala i to zbog poruke koju je Đoković napisao na kameri "Đuško, srećan rođendan". Time ne Novak čestitao srednjem bratu Marku 32. rođendan i otkrio šta ga je motivisalo da ostane na terenu uprkos neverovatnim problemima koje je imao pred kraj prvog seta kada je intervenisao doktor turnira, pa mu je posle merenja pulsa i pregleda dao nekakve tablete za koje se navodno ispostavilo da su kreatin.

 

 


Srpski as nije hteo da položi reket iz ljubavi prema Marku iako je bilo evidentno da ga je sunčanica slomila i da nije imao snage da se suprotstavi mladom razigranom Špancu. Naime, srednji sin Srđana i Dijane Đoković je Ahilova peta cele porodice jer u odnosu na sve njih vodi odvojeniji život i nije toliko vezan za njih, ali ni za domovinu. Marko godinama živi u Španiji, u Marbelji gde se i Novak skućio kako bi mu bio bliže, a veze sa tenisom su mu još samo preko čuvenog gurua Pepea Imaza sa kojim je blizak, i to što je povremeno bio u Đokovićevom timu.

- Osećao sam jake emocije kada sam pričao sa bratom. Srećan rođen Đuško, nedostaješ mi brate, nedostaje mi porodica. Nekad sve uzimamo zdravo za gotovo, taj put od kuće, to je nekad po više meseci. Imaju ljudi mnoge teže probleme nego mi, ali treba pokazati koliko je stalo do te veze sa porodicom - rekao je Đoković.

 

 

Foto: Starsport

Đorđe, Marko i Novak Đoković

Upravo ova odvojenost od porodice Novaka najviše pogađa zbog teniskih obaveza, ali i zbog Marka. Najmlađi brat Đorđe je u Beogradu najbliži roditeljima, Novak dolazi često jer mu sin Stefan ovde ide u školu, dok se Marko drži po strani. On se nastanio u Marbelji i tamo pronašao mir posle ozbiljne borbe sa depresijom, a u koju je zapao jer nije mogao da se bori sa činjenicom da je mlađi brat velikog uspešnog Novaka. Iz takvog stanja ga je izvukao Imaz, a sada ga ljubavlju ispunjuje i brazilska dizajnerska Leti Tesari.

- Sa 20 godina sam bio u depresiji, a onda sam upoznao Imaza u Marbelji. Imazovo učenje je filozofija života. Pomogao mi je mnogo, počeo sam da radim na sebi. "Ljubav i mir" znači voleti sebe kako bi mogao da voliš druge ljude. To je ono što i Novak sada oseća - rekao je svojevremeno Marko, a nadovezao se Pepe:

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Pepe Imaz i Marko Đoković

- Marko je bio je u haotičnom stanju. Radili smo mnogo na tome da se popravi. Kada je Novak to saznao, zahvalio mi se i počeli smo da sarađujemo. Bili smo u Dubaiju, Monte Karlu, Marbelji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading