ČISTA "EKSPLOZIJA"! Novak je ČESTO cepao majice u KARIJERI! Pre Alkaraza to je činio i protiv OVIH rivala! (VIDEO)

Autor:

Sport

21.08.2023

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser u istoriji trijumfovao na Mastersu u Sinsinatiju.

ČISTA "EKSPLOZIJA"! Novak je ČESTO cepao majice u KARIJERI! Pre Alkaraza to je činio i protiv OVIH rivala! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Dodao je Novak Đoković još jedan pehar u vitrine, posle veličanstvene partije i spektakularne pobede nad Karlosom Alkarazom iz Španije.

Maestralnim preokretom Srbin je spasio meč loptu kod gubitka u setovima od 0:1, a potom u dva taj-brejka uspeo da savlada prvog reketa sveta i osvoji 39. Masters u karijeri, a treći u Sinsinatiju.

Ujedno, Nole je se ovim trijumfom približio "Karlitosu" samo na 20 bodova zaostatka, pa će do smene na vrhu ATP liste doći već na US Openu, poslednjem grend slemu u sezoni, ako se ne desi "novo svetsko čudo".

Umeo je Đoković da proslavi pobedu nad momkom iz Mursije. U svom stilu, pobedničkim urlikom i cepanjem majice, ali to nije bio jedini put da se odlučio da pokida gornji deo odeće.

Republika

Foto: Printscreen

Novak cepa majicu posle pobede nad Alkarazom

Poslednji put pre noćašnjeg, Novak je to učinio iz besa na US Openu protiv Gaela Monfisa.

Iako je dobio tada 13. od njihovih 19 ukupno odigranih međusobnih mečeva (poslednji upravo na Sinsinatiju), rezultatom 3:1 (6:3, 6:2, 3:6, 6:2), srpski as je izgubio živce posle trećeg seta u kome je poražen sa 3:6.

Republika

Foto: Printscreen

 

Stradala je Novakova majica na polufinalu Flešinga te 2016. godine, čime je nastavio praksu da slavi ili besni na taj način kada mu ne ide.

Bes je bio motiv kidanja Đokovićeve garderobe iste sezone, ali u polufinalu Mastersa u Šangaju protiv Roberta Bautiste Aguta.

Španac je te 2016. godine prošao u finale, pobedivši Noleta sa 6:4, 6:4, dok je najbolji teniser ikada u izlivu besa pokidao crvenu majicu.

Foto: Printscreen

 

Antologijski meč odigrali su najveći rivali u istoriji "belog sporta", Novak Đoković i Rafael Nadal na Australijan openu 2012. godine.

Srbin trenutno vodi u pobedama sa 30:29, a taj duel u Melburnu trajao je gotovo šest sati! Nole je na kraju slavio 3:2 (6:2, 7:6, 6:4, 6:4, 7:5) i osvojio 21. grend slem u karijeri.

Novak je posle trijumfa u zanosu izbacio pobednički urlik, a potom i pocepao majicu na komadiće, što je oduševilo ceo stadion.

Foto: Printscreen

 

"Rod Lejver arena" je bila u delirijumu, a ovaj meč je ostao upamćen kao jedan od najboljih, ako ne i najbolji u njihovoj višegodišnjoj borbi.

Republika

Foto: Printscreen

 

Sledeće 2013. godine došao je ponovo prvi grend slem u sezoni i duel sa Stanom Vavrinkom u osmini finala.

Maratonski okršaj pripao je Novaku rezultatom 3:2 (1:6, 7:5, 6:4, 6:7 (5:7), 12:10), pa nije čudo što je u erupciji oduševljenja nova majica morala u smeće da se baci.

Republika

Foto: Printscreen

Novak slavi pobedu nad Vavrinkom

Konačno, na kraju je ostala upisana i 2010. godina, kada se sastao sa bivšim asom Lejtonom Hjuitom.

Savladao je Novak Australijanca sa 3:1 (7:5, 6:4, 3:6, 6:4) u osmini finala, a tradicija cepanja majice je krenula od vimbldonske trave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading