SAMO NEKA KAPLJE! Evo šta je sve Novak ZARADIO osvajanjem 39. Masters TITULE!

Autor:

Sport

21.08.2023

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pozamašnu cifru inkasirao je i Karlos Alkaraz.

SAMO NEKA KAPLJE! Evo šta je sve Novak ZARADIO osvajanjem 39. Masters TITULE!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser ikada je spektakularnim preoketom podigao pehar u Sinsinatiju. Posle tri časa i 50 minuta maratonskog duela dvojice prvoplasiranih na ATP listi, Novak Đoković je slomio Karlosa Alkaraza i revanširao mu se za poraz u finalu Vimbldona.

Podigao je Nole svoj 39. Masters u karijeri, uspevši da posle dvogodišnjeg odsustva sa američkog tla, ponovo potvrdi dominaciju u Sinsinatiju, okitivši se trećim peharom na ovom turniru.

Osim 1.000 bodova koje je zaradio kao pobednik, Đokoviću je pripala i pozamašna novčana nagrada, koja iznosi 926,035 evra, što je za više od pet posto više od nagrade za prošlogodišnjeg osvajača Sinsinatija.

Foto: Tanjug/AP

 

Iako je poražen, ni Alkaraz nema sa novčane strane za čim da žali, pošto će mu pripasti 505,682 evropskih novčanica.

Podsetimo, pred poslednji grend slem u sezoni na US Openu, Novak Đoković je prišao "Karlitosu" samo na 20 bodova, pa će ga već posle čuvenog Flešinga preteći na ATP listi i ponovo preuzeti epitet najboljeg tenisera današnjice.

Razlog tome je što španski tinejdžer brani titulu i 2.000 bodova u Njujorku, dok Nole ništa ne može da izgubi, već samo dobije bodove, a za prvo mesto mu je neophodno da stigne do drugog ili trećeg kola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading