NOVAK ŠALJE RIVALE NA PSIHIJATRIJU: Teniseri sve više opsednuti Đokovićem

Autor:

Sport

06.10.2023

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alkaraz priznao da stalno misli o Noletu, Kirjos da je hteo da se ubije 2019, a Conga da mu je Srbin uništio karijeru.

NOVAK ŠALJE RIVALE NA PSIHIJATRIJU: Teniseri sve više opsednuti Đokovićem

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković vam prvo oduzme noge... To je još davno za Srbina izjavio legendarni Endi Rodik, a nastavak izreke glasi "a posle i dušu". I zaista, mnogi protivnici nikada nisu mogli da daju svoj maksimum protiv Noleta jer im se on uvlačio pod kožu i praktično ih dobijao i pre nego što kroče na teren. Osim Rodika, na ovaj način, potpuno opsednuti njime, govorili su brojni teniseri, a najpoznatiji su Žo-Vilfred Conga, Nik Kirjos i Karlos Alkaraz.

Prvoj dvojici je Đoković praktično uništio karijere jer su na vrhuncu bili u "Novakovoj eri", a to se posebno odnosi na Francuza.

Foto: Tanjug/AP

Žo Vilfred Conga

- Novak mi je u izvesnoj meri uništio karijeru. Pobeđivao sam ga, ali nikad u važnim trenucima i na velikim turnirima - rekao je jednom prilikom Conga.


Kirjos do te mere ne može bez Đokovića da malo malo pa govori o njemu. Koliko su njegove izjave konfuzne i na ivici ludila svedoči to što malo napada, pa malo brani Noleta, odnosno ni sam ne zna šta mu je u glavi. To su, prema ličnom priznanju, pokušali da saznaju doktori, ali nisu uspeli. Na sreću, te 2019. su ga bar sprečili da naudi sebi.
Republika

Foto: Tanjug/AP

Nik Kirjos

- Stvarno sam razmišljao o samoubistvu. Završio sam na odeljenju psihijatrije u Londonu kako bih pokušao da rešim svoje probleme. Taj pritisak, očekivanja, kada su sve oči uprte ka tebi. Jednostavno, nisam mogao da se nosim sa svim tim. Mrzeo sam sebe - otkrio je Kirjos.

I za kraj Alkaraz. Kada ga je Novak pobedio u polufinalu Rolan Garosa, Španac je otkrio da mu se Srbin uvukao pod kožu, a u tom duelu mu je naš as bukvalno oduzeo noge.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz


- Grčevi su se javili od napetih živaca što igram sa legendom. Ako neko igra protiv Đokovića i kaže da ne oseća tenziju, laže vas - kazao je tada Alkaraz.

Sada je otišao i korak dalje.

- Novak mi je u mislima gotovo na svakom treningu. Treniram s ciljem, odlazim na turnir s ciljem. Pokušavam da završim godinu kao broj jedan, zato je Đoković u mojim mislima gotovo na svakom treningu - kazao je Alkaraz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading