KARLITOS MATEMATIČAR: Alkaraz UZEO DIGITRON u ruke, PA ZAPRETIO Novaku Đokoviću!

Autor:

Sport

30.09.2023

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prikuplja poene...

KARLITOS MATEMATIČAR: Alkaraz UZEO DIGITRON u ruke, PA ZAPRETIO Novaku Đokoviću!

Foto: Tanjug/AP, Pixabay.com

Karlos Alkaraz je najveći rival Novaka Đokovića, a mladi Španac do kraja godine ima samo jednu misiju, a to je da prestigne Noleta na prvom mestu ATP rang liste.

Španac je u petak u Pekingu bio bolji od Janika Hanfmana iz Nemačke i sada ga očekuje okršaj sa Lorencom Musetijem.

U slučaju da osvoji pehar u Pekingu, Alkaraz bi stigao do 9.035 poena i time smanjio zaostatak za Novakom koji ima 11.545 poena.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković

 

- Mislim da Novak brani neke poene uskoro, u ATP trci ima nekih 700, 800 bodova više. Igrajući na ova dva turnira, dok Novak ne učestvuje, imam priliku da se približim mestu broj jedan. To je značaj ova dva turnira, ako budem dobar u Pekingu i Šangaju, imaću šansu da se uskoro vratim na mesto broj jedan. Ako i ne uspem, nije sve izgubljeno, jer ima još turnira do kraja sezone - rekao je Karlitos.

Zadovoljan je mladi Španac kako izgleda njegova igra u ovom trenutku.

- Osećao sam se veoma dobro. Iako je to bilo prvo kolo, osećao sam se baš dobro, kretao odlično. Zadovoljan sam izdanjem. Bio sam veoma dobar u stvarima u kojim želim da napredujem. Radio sam dosta na servisu. bio dobar na treningu. Nije mi bilo lako jer nisam baš sjajno servirao u prvom setu, imao samo dosta promašaja. Komplikovano je nositi se sa tim, ali sam meč dobro završio - zaključio je Alkaraz.

Novaku Đokoviću nije prioritet da zadrži prvo mesto na ATP listi do kraja godine.

Nole će propustiti kopletnu turneju u Aziji, a do kraja sezone će nastupati u Parizu, na završnom Masters kupu u Torinu i za Dejvis kup reprezentaciju Srbije koju u novembru očekuje finalni turnir u Malagi.

Đokovićev cilj je "salatara" sa Srbijom, a nadamo se da će to i uspeti da ostvari.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading