OPTEREĆEN ĐOKOVIĆEM! Gros: Alkaraz je pogubio konce

Autor:

Sport

15.10.2023

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mora ozbiljno da razmisli o svom mentalnom nivou, rekao je Gros

OPTEREĆEN ĐOKOVIĆEM! Gros: Alkaraz je pogubio konce

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz u više navrata je istakao da mu je glavni cilj da preskoči Novaka Đokovića i da se vrati na prvo mesto ATP liste. Može se reći da je španski teniser opterećen Srbinom i da to nije nikako dobro. 

Zbog toga u poslednje vreme redovno beleži poraze, a to potvrđuje i analitičar Gil Gros

- Morate to da definišete kao igrač, a za nekog sa 20 godina koliko ima Alkaraz, bilo bi razumljivo da još nije uspeo u tome. Trebalo bi ipak da shvati šta je to što te dovodi u najbolje mentalno stanje. I došavši na US Open da kažeš da je mesto broj jedan nešto o čemu stalno misliš i da je tvoj cilj - kaže Gil.

On veruje da bi Španac trebalo da ide korak po korak, ako želi da postigne Noletov uspeh.

- Za većinu igrača to je kontraproduktivno. Kao da stavljate sami na sebe više pritiska. Za većinu igrača to nije dobro, ali za neke možda jeste. Ali Alkaraz i Huan Karlos Ferero moraju ozbiljno da razmisle je li to pravi način da održite mentalni nivo. Da postavite dugoročni cilj, idete javno o tome, stalno mislite na to. Je li to stvarno dobar način? - upitao se Gil.

Takođe, on veruje da Španac mnogo greši u izboru turnira. 

Ovo je deo godine koji nije tako važan jer nema slemova. Zašto je Šangaj važniji od Rima? Nije. Verovatno je manje važan od Rima. Po rangiranju, nije, nagradi, prestižu, takođe nije. Ako se pitamo gde Alkaras želi pre da bude bolji ili ga pitate 'želiš li da uzmeš pre Rim ili Šangaj?' On bi izabrao Rim. Nema razloga da dajete prioritet ovom delu godine ako ste Karlos Alkaras. Pogledajte Rafu Nadala kroz karijeru, nikad nije bio tako dobar posle US Opena, a opet je imao tako dobru karijeru - zaključio je analitičar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading