POLJAK JE TRIJUMFOVAO U ŠANGAJU! Evo šta to znači za TRKU Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza!

Autor:

Sport

15.10.2023

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta preskočio kinesku turneju.

POLJAK JE TRIJUMFOVAO U ŠANGAJU! Evo šta to znači za TRKU Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković

Poljak Hubert Hurkač osvojio je Masters u Šangaju, pošto je u finalu savladao Rusa Andreja Rubljova rezultatom 2:1 (6:3, 3:6, 7:6 (10:8)), posle dva sata i devet minuta. Hurkaču je ovo druga titula na mastersima, pošto je prethodnu osvojio 2021. godine u Majamiju.

Za "Diva iz Vroclava" ovo je ukupno sedma ATP titula u karijeri u singlu. Zahvaljući ovom trofeju, napredovao je za šest mesta i od ponedeljka će biti na 11. poziciji svetske rang liste. Umesto 1.990 ima 2.900 bodova. Napredovao je i Rubljov koji će biti na petom mestu.

Mnogi se, ipak, pitaju, šta ovo sve znači za lidera ATP liste Novaka Đokovića. Najbolji ikada nije učestvovao na turniru u Šangaju, zbog čega je izgubio 500 bodova. I pored toga, Nole je ostao na prvom mestu i od sutra će imati 11.045 poena.

Njegov najbliži pratilac Karlos Alkaraz iz Španije je bio akter u Šangaju, gde je izgubio od Grigora Dimitrova, a prethodno je doživeo poraz i u Pekingu od Italijana Janika Sinera.

Zato će od sutra razlika da bude 2.240 bodova, a bila je 2.830.

Foto: printscreen/tennis.ru

 

Ujedno, Novak Đoković će započeti 395. nedelju na vrhu rang liste, čime će se još više pomeriti granicu apsolutnog rekorda po broju sedmica provedenih na liderskoj poziciji.

Treba reći da je sledeći turnir na kojem će učestvovati srpski as - Masters u Parizu, koji startuje 30. oktobra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading