NIJE MU DO SMEHA: Novak Đoković ubio Karlosa Alkaraza u pojam

Autor:

Sport

17.10.2023

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegov osmeh bio je najvažnija stvar na terenu, ali toga sada nema. Pod mnogo većom je tenzijom, smatra legendarni teniser.

NIJE MU DO SMEHA: Novak Đoković ubio Karlosa Alkaraza u pojam

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Karlos Alkaraz opsednut je Novakom Đokovićem i borbom za prvo mesto ATP liste sa Srbinom. Mladi Španac usredsredio se još od Rolan Garosa i Vimbldona na jurnjavu sa Noletom i prema ličnom priznanju mu se naš as uvukao pod kožu i samo o njemu misli. Verovatno i zbog toga je odigrao u grču kinesku turneju i iz Pekinga i mastersa u Šangaju se vratio samo sa 270 bodova umesto sa planiranih 1.500.

I tako će se nastaviti u budućnosti ako Alkaraz nastavio da neprestano razmišlja o Đokoviću. Na to upozorava i iskusni teniski as a sada teniski komentator i konsultant Mats Vilander.

Republika

Foto: Printscreen/Eurosport

 

- Najvažnija stvar koju on donosi na teren jeste osmeh. Kada je pritisak tu, on se uvek zabavlja, i to se vidi po tom osmehu. To je novina. Čak ni veliki Rodžer Federer to nije radio, Nadal sigurno nije, Đoković s vremena na vreme, ali ne na isti način. Ali toga sada nema. Alkaraz mora ponovo da počne da se zabavlja na terenu. Na terenu izgleda da je pod mnogo većom tenzijom od Vimbldona - poručio je Vilander.

Prvu narednu priliku da vrati samopouzdanje Alkaraz će imati u Bazelu gde Novak neće igrati. Međutim, pitanje je ko će se poslednji smejati, on ili Đoković, nakon mastersa u Parizu i Završnog mastersa sezone u Torinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading