SADA JE SVE JASNO! Otkriveno gde će Novak OTIĆI posle US Opena!

Autor:

Sport

12.09.2023

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji svetski teniser osvojio rekordni 24. grend slem.

SADA JE SVE JASNO! Otkriveno gde će Novak OTIĆI posle US Opena!

Foto: Tanjug/AP

Dupli razlog za slavlje imao je Novak Đoković prethodne nedelje. Osim osvajanja 24. grend slema, a četvrtog pehara u Njujorku, srpski as se vratio i na čelo najboljih svetskih tenisera skinuvši s vrha Španca Karlosa Alkaraza.

Podsetimo, Nole je u finalu "počistio" Rusa Danila Medvedeva rezultatom 3:0, a odmah posle toga otkrivena je nova destinacija najbljeg ikada.

Naime, Đoković će odmah iz Njujorka otputovati u Španiju. Tamo će se pridružiti reprezentaciji Srbije na takmičenju Dejvis kupa. Novak će biti deo nacionalnog tima u Valensiji i pokušaće zajedno sa ostalim izabranicima Viktora Troickog, da obezbedi plasman na završni turnir u Malagi koji se igra u novembru. Rivali u grupi biće im Španija, Češka i Južna Koreja.

Inače, dve prvoplasirane reprezentacije nastavljaju dalje takmičenje. Selektor Troicki osim Novaka, ima na raspolaganju Miomira Kecmanovića, Dušana Lajovića, Lasla Đerea i Nikolu Ćaćića, dok su Španci u ogromnom problemu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Naime, njihov selektor David Ferer nema Karlosa Alkaraza, jer je otkazao učešće zbog premora, Rafael Nadal se oporavlja od povrede, pa će "crvenu furiju" protiv "orlova" prevoditi Alehandro Davidovič Fokina, Roberto Bautista-Agut, Bernabe Zapata Miraljes i Albert Ramos-Vinjolas.

Takmičenje startuje danas, a u prvom Srbija igra protiv Koreje. Samo tri dana kasnije rival je domaćin Španija, dok se sutradan 16. septembra sastajemo s Češkom.

Sigurno je da Nole neće biti u timu za današnji meč zbog svih obaveza koje je imao na US openu posle osvajanja titule, ali će se uskoro pridružiti.

-Sada ide Dejvis kup i to mi je najbitnije. Glavni cilj mi je da osvojim titulu sa reprezentacijom - rekao je Đoković na konferenciji za medije u Njujorku, po završetku meča protiv Medvedeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading