NOVAK ĐOKOVIĆ OTIŠAO U PENZIJU! Gotovo je, povlačim se!

Autor:

Sport

12.09.2023

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser povukao radikalan potez.

NOVAK ĐOKOVIĆ OTIŠAO U PENZIJU! Gotovo je, povlačim se!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je 24. grend slem titulu, pošto je u nedeljnom finalu porazio Danila Medvedeva sa 3:0 (6:3, 7:6, 6:3) i tako po četvrti put u karijeri osvojio US open.

Uspeo je naš as da još jednom pomeri sve granice, ispiše sve stranice teniske istorije, pa sada svi moraju da priznaju da je Novak Đoković najbolji u istoriji.

Ipak, vrlo je lako moglo da se desi da to ne bude tako. Naime, Jelena Đoković je 2020. godine dala intervju Grejemu Bejsindžeru, u kom je istakla da je njen suprug bio u penziji deset dana, tokom 2018. godine.

- Nakon što je imao ozbiljne bolove u laktu tokom perioda od godinu dana, zbog čega je često gubio u prvim rundama turnira u martu 2018. godine je saopštio porodici i timu da je da je gotovo. Rekao je svojim saradnicima da kontaktiraju sponzore i da im saopšti jasno da prekida, bilo to na šest meseci ili godinu dana, ili zauvek i da ukoliko oni žele da raskinu saradnju sa njim da ga obaveste i da će on to razumeti - rekla je tada Jelena.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković sa peharom na US openu

Istakla je i šta je Noleta navelo da promeni odluku.

- Stefan i ja smo igrali mini-tenis sa mašinom za lopte i bilo je vrlo zabavno. Novak je video kako se zabavljamo i želeo je da se pridruži, ali mu je rečeno da je završio sa igranjem tenisa i da ih ostavi na terenu. Ipak, Stefan mu je "dozvolio" da se pridruži i on je počeo da servira. Dan po dan osećao se sve bolje, osećaj u laktu je bio sve lakši i do kraja odmora povratio je sve ono što je imao pre i delovao je još motivisanije.

Sada, pet godina nakon tog trenutka, Nole je bogatiji za 12 grend slem trofeja i upisan je u sve teniske knjige kao najveći ikada. A sve je moglo biti drugačije da možda tog dana Jelena i Stefan nisu igrali mini-tenis...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading