OVO IMA SAMO U SRBIJI: Nole 24. put pokorio rivale - evo šta je Đokoviću pomoglo da osvoji US open! (VIDEO)

Autor:

Sport

11.09.2023

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesvakidašnje scene pred finale US opena.

OVO IMA SAMO U SRBIJI: Nole 24. put pokorio rivale - evo šta je Đokoviću pomoglo da osvoji US open! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je 24. grend slem titulu, pošto je u nedeljnom finalu porazio Danila Medvedeva sa 3:0 (6:3, 7:6, 6:3) i tako po četvrti put u karijeri osvojio US open.

Nakon poraza košarkaša Srbije u finalu Svetskog prvenstva protiv Nemačke (83:77), čitava nacija je bila uz Novaka, koji je uspeo da još jednom obraduje Srbiju i još jednom dokaže da je najveći teniser u istoriji.

Kako bi dodatno pomogli Noletu da stigne do pehara u Njujorku, građani su se okupili i održali moleban, čime su pogurali Đokovića do pobede na Artur Eš stadionu.

Na sličan način su juče građani pokušali da pomognu i košarkašima, ali, nažalost, nisu uspeli.

Inače, posle velikog finala, naš Novak je poslao moćnu poruku.

Mislim da je Bog veliki. Osećao sam veliko olakšanje i bio sam zahvalan na tom momentu. Ljudi me pitaju, zašto nisam slavio nakon poslednjeg poena jer sam video da njegov forhend ide u mrežu: Rekao sam sebi: ’Dobro je, ovo je veliko olakšanje i bio je to veliki trenutak’. Prvo što sam hteo da uradim posle toga je da zagrlim moju ćerku, nakon što sam sa njim razmenio nekoliko reči na mreži. Ona je sedela tu, ona je moj anđeo čuvar, ona je moja duša, ona je moje sve... Nisam znao da će sedeti tu, bili smo prekoputa jedno drugog, video sam je sa klupe. Kada god mi je bilo potrebno ohrabrenje pogledah bih u nju jer je ona bila tu, nasmejala bi se ili bi mi pokazala stisnutu pesnicu i ja bih se istopio. Bilo je mnogo stresa, bilo je napetih trenutaka, posebno u drugom setu i bilo mi je potrebno nešto i video sam je i ona mi je donela tu energiju - rekao je Đoković.

Podsetimo, osim 24. grend slem titule, Srbin je od ovog ponedeljka postao prvi igrač na ATP listi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading