ŠTA JE SAD OVO? Crne VESTI po Đokovića! Novaku ODUZELI tri grend slema!

Autor:

Sport

12.09.2023

07:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trijumfom Srbina u Njujorku završeno takmičenje na grend slemovima.

ŠTA JE SAD OVO? Crne VESTI po Đokovića! Novaku ODUZELI tri grend slema!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Posle Australijan opena i Rolan Garosa, Novak Đoković je zbirci trofeja s grend slemova ove sezone dodao i četvrti pehar osvojen na US Openu.

Superiorno je najbolji ikada došao do rekordnog 24. grend slema u karijeri, ispisavši novo poglavlje u istoriji "belog sporta".

Noletu se pridružila mlada Amerikanka Kori Koko Gof, koja je trijumfovala u ženskom singlu na Flešingu, ali tu se ne završava teniska priča ove sezone. 

Naime, čuveni "ESPN" je samo dan posle finala između Novaka i Danila Medvedeva iz Rusije, napravio predviđanje za narednu godinu i ko će osvojiti grend slemove. Zanimljivo da je ovaj američki gigant Đokoviću "dodelio" samo jedan, pehar na Vimbldonu!

Foto: Tanjug/AP

 

Ovakvu odluku objasnili su rečima da je Nole taj  koji bi mogao da osvoji više titula sledeće godine, ali da su ograničili svakog tenisera na samo jednan pehar, da bi ostali zanimljivi.

Prema ESPN je tako budući šampion Australijan opena Karlos Alkaraz iz Španije, a ovakvu predikciju obrazlažu činjenicom da je Španac opasan na tvrdoj podlozi, kao i da će ga rana eliminacija s US Opena posebno motivisati.

Njegov sunarodnik Rafael Nadal viđen je kao osvajač Rolan Garosa, dok kako navode iz ESPN, Rafa je ipak "kralj šljake", uprkos činjenici da verovatno neće biti dovoljno fizički spreman, njegov motiv u Parizu je do neba. Naročito ako se uzme u obzir da će mu turnir u Parizu biti poslednji u karijeri, jer je najavio kraj na kraju 2024.godine.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Đoković i Nadal

Novaku su dodelili Vimbldon, uz obrazloženje da je Đoković uvek najveći favorit na londonskoj travi, poseban motiv mu je neuspeh u ovogodišnjem finalu od "Karlitosa".

Foto: Tanjug/AP

Ben Šelton i Đoković

Na kraju, dvadesetogodišnjeg Bena Šeltona vide kao osvajača US Opena. Tome je kumovalo ovogodišnje polufinale mladog Amerikanca i konstatacija da će napokon neko od domaćih tenisera u Njujorku osvojiti pehar "kod kuće".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading