NIJE ZADOVOLJAN: Novak se POŽALIO, evo šta je SMETALO srpskom asu!

Autor:

Sport

17.08.2023

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uspeo je da obezbedi mesto u osmini finala.

NIJE ZADOVOLJAN: Novak se POŽALIO, evo šta je SMETALO srpskom asu!

Foto: www.profimedia.rs

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo mastersa u Sinsinatiju, pošto mu je meč predao Alehandro Davidovič Fokina iz Španije.

Imao je Nole pobedu u rukama, jer je prvi set rutinski rešio u svoju korist s 6:4, ali je Španac pred početak drugog seta rešio da se preda, zbog bola u leđima, koji ga je mučio tokom većeg dela susreta.

Posle duela sa Špancem, Nole je pričao za medije, a istakao je da je bilo i pozitivnih i negativnih stvari u ovom duelu.

- Nešto je pozitivno, nešto negativno. Ali, na kraju dana, to je nekako očekivano. Prvi meč po povratku. Verovatno će mi trebati nekoliko setova da stvari krenu na pravi način. Bio sam iznenađen koliko je lopta brza i koliko brzo leti kroz vazduh. Lopte dosta odskaču, ‘žive’ su. Prilično je teško kontrolisati loptu ovde, mislim na Centralni teren. Ne znam kako je na ostalim - rekao je Đoković.

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković na mastersu u Sinsinatiju

Borna Ćorić, branilac trofeja u Sinsiju, je već završio učešće, a medije je zanimalo kako se Nole u karijeri nosio sa pritiskom odbrane titule.

- Postoji taj element branioca titule, odbrana 1.000 poena u ovom slučaju. To je velika prepreka. To je veliki izazov. Ponekad ga koristite kao gorivo, to vam daje veću motivaciju. Ponekad može da vas istroši i učini da se osećate da imate preveliku težinu na svojim ramenima. Za nekog kao što je Borna, izgubio je danas, osvojio je turnir prošle godine. Siguran sam da bi bio saglasan, da je lakše doći u poziciju da idete po trofej, nego da ga branite. Znate na šta mislim? 

Dodao je i da se trudio da se kroz karijeru, kada brani titulu, stavi u istu poziciju kao i ostali igrači.

- To je, takođe, neka vrsta igre uma. Tokom karijere, a posebno u drugom delu karijere, nisam dozvolio ni sebi ni ljudima ni medijima… Kada bih razgovarao sa njima, ne bih sebi dozvolio da razmišljam o tome da sam ja branilac titule. Stavljao bih se u istu poziciju kao i drugi, tako da imamo istu polaznu tačku. Tako da svake godine počinjem od nule. Igrao sam turnir kao da ga igram prvi put. Pretpostavljam da zavisi od samog igrača i da nije lako naći se u takvoj situaciji. Normalno da je igračima koji nisu imali previše pobeda sve to nešto novo. To je osećaj koji stvara veliki pritisak - zaključio je Nole.

Đoković u petak od 02.30 igra protiv Gaela Monfisa, u meču osmine finala mastersa u Sinsinatiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading