NOVA SENZACIJA U SINSINATIJU! Sumrak favorita se NASTAVLJA! Novaku OTVOREN put ka TITULI!

Autor:

Sport

17.08.2023

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki teniser Mekenzi Mekdonald plasirao se u osminu finala.

NOVA SENZACIJA U SINSINATIJU! Sumrak favorita se NASTAVLJA! Novaku OTVOREN put ka TITULI!

Foto: www.profimedia.rs

Trenutno 43. igrač ATP liste priredio je veliko iznenađenje, eliminisavši petog tenisera sveta Holgera Runea, jer je Danac bio prinuđen da preda meč.

Ovakav epilog ide na ruku najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću, u čijem delu žreba se nalazi njegov nekadašnji dželat sa Mastersa u Parizu.

Sve se dogodilo kod vođstva Amerikanca od 1:0 u setovima (6:4) i 2:0 u drugom, kada je Rune zbog bola bio primoran da završi učešće u Sinsinatiju.

Do tog trenutka, Mekdonald je izgledao dominantnije na terenu, osvojivši prvi set za 39 minuta. Presudan je bio deveti gem u kome je Mekenzi napravio brejk za 5:4, a potom odservirao za vođstvo u prvom delu igre.

Republika

Foto: Tanjug AP

Holger Rune

Samo što je počeo drugi set, američki teniser je napravio novi brejk, poveo sa 1:0, da bi već u drugom gemu bilo evidentno da Rune ne može da nastavi duel.

Pošto je Mekdonald sigurnim servisima stigao do vođstva od 2:0, Danac je prišao mreži i čestitao mu na prolasku dalje, predajući ovaj meč.

Inače, Holger je nastavio lošu seriju pošto je na Mastersu u Torontu, održanom pre ovog, ispao već u šesnaestini finala od još jednog Amerikanca Majkla Girona.

U narednom kolu, Mekenzi Mekdonald će igrati protiv Adrijana Manarina iz Francuske, koji je takođe priredio senzaciju, izbacivši 12. nosioca Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima rezultatom 2:0 (6:4, 6:4).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading