Britanci ga "RAZAPINJU", a Amerikanci VELIČAJU: Novak Đoković dobio NEOČEKIVANA priznanja!

Autor:

Sport

16.07.2023

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser našao se u centru pažnje.

Britanci ga "RAZAPINJU", a Amerikanci VELIČAJU: Novak Đoković dobio NEOČEKIVANA priznanja!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković nalazi se na korak od istorije.

Srpski teniser u nedelju od 15 časova na Centralnom terenu Vimbldona kreće u finalnu borbu za osvajanje osmog trofeja na ovom turniru.

Protivnik je mladi Španac Karlos Alkaraz koji juri prvi trofej u Londonu, a drugi grend slem u karijeri. Podsetimo, Novak ih ima 23 i sada je na pragu novog.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Čitav turnir Nole igra fenomenalno, protivnicima je prepustio tek dva seta, ali ni to nije dovoljno da ga Britanci zavole. Konstantno se nalazi na meti publike, ali i medija koji koriste svaku priliku da ga "razapnu", te su najsrećniji kada vide kako pati.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Ipak, posle polufinala protiv Italijana Janika Sinera (6:3, 6:4, 7:6), a uoči finalnog meča sa Karlosom Alkarazom, Novak Đoković je dobio i neka neočekivana priznanja i to od Amerikanaca! 

Prestižni CNN u tekstu sa naslovom "36 je novih 26: Evergrin Novak Đoković stiže do devetog finala Vimbldona pošto je savladao Janika Sinera! Suočiće se sa Karlosom Alkarazom!" izneo niz pohvalnih reči na račun srpskog tenisera.

Godine su očigledno samo broj za Novaka Đokovića, koji je sada samo jedan meč udaljen od osvajanja rekordne osme titule na Vimbldonu. Pobedom protiv Sinera  36-godišnjak stigao je do rekordnog 35. grend slem finala čime je nadmašio Krisa Everta i sada će se suočiti sa Karlosom Alkarazom u nedeljnom finalu. Đoković će biti veliki favorit za osvajanje rekordne 24. grend slem titule protiv Alkaraza, ne samo zato što je već osvojio Australijan open i Rolan Garos 2023. godine. Srbin je izgubio samo jedno finale Vimbldona do kojeg je stigao, to je bilo pre 10 godina kada ga je pobedio Endi Marej - navodi se u tekstu, pa se u hvalospevima piše o reakciji Novaka na provokacije publike, ali i njegovoj igri i izjavama.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Takođe, u nastavku teksta Amerikanci staju na Novakovu stranu i oko situacije u kojoj je sudija oteo poen Đokoviću zbog navodnog ometanja Sinera glasnim povikom.

Dakle, dok Britanci ne mogu da se pomire sa činjenicom da je Novak Đoković najbolji i da godinama dominira u Londonu, Amerikanci su izneli niz hvalospeva na račun srpskog tenisera.

Šta vi mislite, ko će stići do titule na Vimbldonu, Novak Đoković ili Karlos Alkaraz?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading