ŠPIJUNSKE IGRE ALKARAZOVIH UOČI FINALA VIMBLDONA! Protiv Noleta ne pomažu CIA ni FSB!

Autor:

Sport

16.07.2023

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Džaba ste krečili, gospodo", prve su reči penzionisanog srpskog obaveštajca Božidara Spasića na ovu temu za naš portal.

ŠPIJUNSKE IGRE ALKARAZOVIH UOČI FINALA VIMBLDONA! Protiv Noleta ne pomažu CIA ni FSB!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaraz

Alkaraz pao, Alkaraz pao... Nekako se može naslutiti epilog današnjeg finala Vimbldona, u kom Novak Đoković (15 časova) protiv mladog Španca igra za petu uzastopnu titulu najprestižnijeg grend slema, ujedno i 24. zbirno u profesionalnoj karijeri.

Špijunske igre u sportu odavno nisu tabu. Međutim, Karlos je nesumnjivo doživeo svojevrstan transfer blama kada je u javnost isplivalo da je njegov otac snimao Noletov trening.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Zanimljivo, paranoidna situacija dogodila se uoči četvrtfinalnih mečeva, a sudeći po formi koju je Srbin prikazao tokom turnira, stiče se utisak da Alkarazu i njegovom timu od pomoći ne bi bile informacije najpoznatijih špijunskih agencija poput CIA ili FSB.

- Džaba ste krečili, gospodo - prve su reči penzionisanog srpskog obaveštajca Božidara Spasića na ovu temu za Republiku.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković

 

Potom je malo podrobnije analizirao ponašanje Noletovih rivala.

- U sportu postoje javne i tajne špijunaže. Javne podrazumevaju da uživo gledate protivnika s obrazloženjem da vas zanima kako igra, a posredi su, u stvari, neke skrivene namere. Tajne špijunaže podrazumevaju da angažujete nekoga ko će pratiti aktivnosti oponenta na terenu, treninzima, u privatnom životu... Na taj način se dolazi do informacija o saradnicima, namerama, šta jede, gde spava. Ovaj najnoviji događaj nije novost. Nadal je slao strica Tonija da špijunira Novaka, dok su neki drugi imali zadatak da prate njegovo kretanje i treninge na velikim turnirima. Kakve su im namere? Žele da saznaju nešto što nije u sportskom domenu, da dođu do neke tajne fotografije koja će poslužiti za kompromitaciju ili širenje dezinformacija. Cilj je da izazovu nervozu kod takmičara! Ovo što je Alkaraz uradio je klasičan primer, želeo je da dobije neku pikanteriju s treninga - tvrdi bivši pripadnik Službe državne bezbednosti.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Božidar Spasić

 

Spasić je veliki Novakov navijač jer kaže da je u proteklih 20 godina uz male ekrane tokom njegovih mečeva proveo isto vremena kao s porodicom.

- Uzalud ovi mladi jurišaju na njega. Đoković je genije, maestro! Trebalo bi da igra od trećeg kola da ih više ne bruka. Podsećam, Rodžera smo u Novakovim godinama uveliko terali u penziju, Nadala otpisivali, a Novak će tek da osvaja turnire - pun optimizma zaključuje Spasić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading