PARTIZAN (NE)SPREMAN ZA NOVE IZAZOVE! Posle priprema u Pohorju NIŠTA nije jasno! (FOTO GALERIJA)

Autor: Stefan Mišljenović

Sport

15.07.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teška sezona je pred crno-belima.

PARTIZAN (NE)SPREMAN ZA NOVE IZAZOVE! Posle priprema u Pohorju NIŠTA nije jasno! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Partizan/Republika.rs

Pripreme fudbalskog kluba Partizan u Sloveniji završene su u petak. Poslednji protivnik bio je Šturm iz Graca, u istoimenom gradu. Poraženi su crno-beli rezultatom 2:1, ali smo gledali potpuno dva različita poluvremena.

U prvom “parni valjak” bolji, srčaniji, željniji, ali ipak nedorečen. Bljesnuo je Nemanja Nikolić, odigrao je zrelo, čuvao loptu, bio siguran u duelu, pokazao je da će biti veliki adut, i kako sada stvari stoje jedina opcija u špicu, ali njegovim i izlaskom Kanutea, potpuno druga priča.

Ne može se reći da Partizan nije pokušavao, ali je nedostajao uvek ili završni pas, ili bolji šut, ili pravovremenija reakcija. Uz dužno poštovanje svima, ovaj tim još uvek nije na nivou na kom treba da bude.

 

 

Vremena je malo do početka sezone, a i kvalifikacija za Ligu konferencija - posledice bi mogle da budu katastrofalne.


Trener crno-belih Igor Duljaj je uspostavio sistem, vidi se kakvu filozofiju želi da implementira, ali je za to potrebno vreme. Da li vremena ima - pa i ne. U tako velikom klubu su rezultati imperativ. Navijači su siti neuspeha, a strah od istog kao da se malo uvukao pod kožu igračima. Svi pozivaju na oprez, i da će ići od utakmice do utakmice, ali je evidentno da se neuspeha boje.

 


Za kraj priprema, šef stručnog štaba se obratio predstavnicima medija i govorio je o svemu što je uradjeno, i koliko je zadovoljan.

Foto: FK Partizan/Republika.rs

 

 


Generalni utisak sa priprema, dve solidne i dve slabije provere, kako ste zadovoljni?


Uvek može i treba bolje, protivnik je bio malo ozbiljniji i videli ste kako je to izgledalo. Prvo poluvreme je bilo sasvim korektno što se nas tiče. U drugom je bilo dosta prostora, mešali smo, stavili smo neke igrače koji nisu igrali na svojim pozicijama, jer sam hteo da vidim ja, ali i drugi, čime raspolažemo. Imamo dosta mladih igrača, želeo sam da osete šta znači seniorski fudbal, tako da je bilo i pozitivnih i negativnih stvari. To ćemo da ispravljamo u hodu već kad se budemo vratili. Čekamo ova pojačanja da se uklopimo, to će malo da traje, taj proces prilagođavanja, ali kao što sam i rekao nemam problem sa time, ne tražim nikakav alibi, biće to sve kako treba.


Brine li Vas što još nema pojačanja? Moraćete sve iznova, a nema previše vremena.


Nema vremena, ali što pre dođu biće mnogo lakše. Verujem da će klub učiniti sve da igrači dođu, neću da govorim o imenima, nije korektno, jer ti igrači imaju svoje klubove. U toku su pregovori, tražio sam da se proces dovođenja igrača ubrza. To je jedino što mogu da vam kažem.


Na kojim pozicijama su potrebna pojačanja?


Moramo da imamo u vidu činjenicu da nam je potreban bonus što se tiče prvenstva. Da gomilamo igrače može da bude i dobro i loše, zavisi iz kog ugla gledate. Treba da tražimo ono što nam je u ovom trenutku potrebno. Koje su to pozicije? Vi sa strane to možete bolje da vidite tako da možda čak i vi znate bolje od mene, ali da ne pričamo o pozicijama, kao što sam već rekao klub radi na tome i neke igrače očekujem već sledeće nedelje.


Nameću se Ilić i Trifunović?


U ovom trenutku da, nemojte da zaboravite i Baždara. Uvek morate da kombinujete u zavisnosti od toga ko bude igrao, a ko ne. Nije lako, ali naći ćemo način da se nekako uklopimo.


Da li ste spremni na mogućnost da neko ko je planiran kao starter ode iz trenutnog sastava?


To još ne znam, jer tek kad neko ode znam da je otišao i tek kad neko dođe znam da je došao. Šta je tu je, videćemo.

Foto: Starsport

Fuseni Dijabate

 

Šta je sa Dijabateom?


I ja bih voleo da znam. Koliko ja znam nalazi se u Parizu.


Hoće li se priključiti Partizanu i biti deo tima?


To je nešto na šta ne mogu da vam odgovorim. Voleo bih da je tu, bilo bi mnogo bolje za tim, ali ovo su vrlo teške okolnosti, čak i ako se pojavi kako ću to igračima da objasnim (da on treba da igra, a neko drugi ne op.aut.) međutim nesporno je da ima kvalitet. To je jedan od razloga za angažovanje igrača od 22 godine (Ksandera Severine) koji će biti sa nama od sledeće nedelje.


Generalni utisak o pojačanjima?


Ima još dosta prostora za napredak. Danas je odličan bio Nikolić, imamo golmana koji lako iznosi sve probleme koji se nalaze ispred njega, tako da uvek ima prostora za napredak. Instistirao sam na Kanuteovom dolasku, on je tek sedam dana sa nama što je izuzetno mali period. Potreban mu je proces prilagođavanja, ali mislim da će sve biti okej.


Šta će doneti Severina?


Doneće nešto novo. Igra na poziciji desnog krila, leva noga, inteligentan fudbaler, mlad, neko ko je gladan uspeha i željan dokazivanja, tako da će doneti novu energiju.


Gde ga vidite u timu s obzirom na situaciju sa Dijabateom?


Desno za sada. Gledam trenutnu situaciju, Dijabate trenutno nije tu, računam samo na onoga ko je tu.


Uzimaju se mladi, neafirmisani igrači da bi se od njih kasnije dobio rezultat i novac, očekuje se deset novih igrača. Krenuli ste u opsežnu rekonstrukciju tima…


To je mnogo teško. Ne bih da neko shvati da ja rukovodim klubom i vodim politiku. Sticajem okolnosti imam okolnosti iz jednog kluba gde se na neki način ta politika vodila da se ne ugrozi rezultat, a s druge strane da pored rezultata dobijete igrače od kojih kasnije klub može da profitira.


Koliko ste zadovoljni gde se ekipa trenutno nalazi, meč protiv Šturma bio vam je daleko najbolji…


Drugačija je utakmica jer imaju veći motiv kada igraju protiv boljih ekipa, moraš više da se angažuješ, da budeš koncentrisaniji. Ima tu još mnogo grešaka i detalja koje ni ne vidite, a meni lično smetaju, ali to je dug, dug, dug proces.


Ima li vremena za taj proces?


Nema, ali ćemo mnogo da radimo.

Kako vidite Crveni zvezdu?


Odlično su se pojačali, drago mi je zbog toga. Što jači rivali, to ćemo bolje videti gde smo mi. Nisam gledao koga su sve dovodili, ali znam da su se pojačali.

Da li vas remeti pomeranje starta šampionata za sedam dana?


Ne remeti, naprotiv, daće meni i igračima koji dođu barem tih sedam dana više da radimo zajedno.

Koliko je teško napraviti rezultat, a uz to formirati igrače?


Teško je i jedno i drugo, ali reći ću samo jednu stvar – mi ćemo biti tihi, ćutaćemo i radićemo sve ono što je do nas. Naravno, da pokušamo da afirmišemo našu decu koliko možemo, ne smemo previše da ih ubacujemo u vatru, jer je to mač sa dve oštrice. Možemo da ih dobijemo, s druge strane možemo i da ih izgubimo. Treba biti umeren, staložen, miran i samo raditi ono što logika nalaže.


 Da li vas dotiču kritike javnosti i to što vas već otpisuju u šampionskoj trci?


- Iskren da budem niti čitam niti slušam. Imam oči, mogu da vidim šta imam, a šta nemam. Neka nas otpisuje ko god hoće, možda je to i dobro. Ne znam šta da vam kažem. Ne opterećujem se -  završio je Igor Duljaj.

Po povratku u Beograd igrači će dobiti dva slobodna dana, da se oporave i odmore za nove izazove. Frenk Kanute i Kvinsi Menig se nisu vraćali sa ekipom, a malo kroz šalu, ali poučen lošim iskustvima, šef stručnog štaba im je poručio da će ih "ubiti" ukoliko se u ponedeljak ne pojave na prozivci. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (1)

Loading
BAGRA IDIOTA VODI PARTIZAN

15.07.2023 22:33

SVE SAMI SIBICERI ,AMATERI I PROFITERI VODE PARTIZAN. USPEH JE STO I POSTIJI A SVI CUTE. DULJAJE POTRCKO MRS IZ KLUBA STITIS IDIOTE I BAGRU U FOTELJE !STIDI SE TI I KRALJ. VI STE OBICNI LESINARI.