PRIČAO SAM SA DIJAROM! Legendarni GOLGETER crno-belih savetuje budućeg ljubimca GROBARA!

Autor: Stefan Mišljenović

Sport

13.07.2023

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi Senegalac u istoriji Partizana se brzo uklopio.

PRIČAO SAM SA DIJAROM! Legendarni GOLGETER crno-belih savetuje budućeg ljubimca GROBARA!

Foto: Republika

Nakon odlazaka Ljubomira Fejse, Hamidua Traorea, i Patrikaa Andradea, Partizanu je očajnički trebalo kvalitetno pojačanje u veznom redu.

Izbor je pao na Frenka Kanutea, momka koji je u redove crno- belih došao fizički nespreman, ali je od prvog kontakta sa loptom dokazao da nije slučajno što ga je Igor Duljaj toliko želeo i zvao svakodnevno dok potpis nije dogovoren.

Frenk je izuzetno fizički snažan, krasi ga i dobar šut, a iako mu je primarna pozicija "šestica" (zadnji vezni), pokazao je da itekako ume i da pronađe svoje napadače, i da mu lopte "imaju oči", tako da će moći da pomogne na svim pozicijama u vezi.

Vidi se da je Kanute prošao dobru fudbalsku školu, igrao je za mlađe kategorije Juventusa, a u ovoj ekipi Partizana biće ozbiljno pojačanje.

Nasmejan, ljubazan i pristojan, pričao je za medije u slovenačkom Pohorju:

- Tokom odmora trener me je zvao svakog dana. Zaista, svakog dana. Pokazao mi je neke snimke dok je on bio igrač. Pričao mi je o svom stilu igre i dobro je što će moći da mi da mnogo saveta iz svog igračkog iskustva.

Do dolaska u Beograd nije bio preterano upoznat sa Srbijom i Partizanom.

- Nisam poznavao Srbiju i Partizan. Od kako sam došao, video trenera, razgovarao s njim, s predsednikom, s ljudima koji me okružuju, zaista sam se osetio dobro. Zato sam došao ovde. Prethodno sam o Partizanu pričao samo sa agentom koji mi je rekao da se radi o velikom klubu koji pruža značajne opcije.

Republika

Foto: Starsport

Igor Duljaj

 

Stigao je Kanute da se malo upozna i sa Beogradom.

- Svideo mi se restoran u "Galeriji". Ima lep pogled. Prvi utisci o Beogradu su pozitivni.

DIJARA MI JE REKAO SVE NAJLEPŠE O PARTIZANU

Popularni Frenki je tek drugi Senegalac u istoriji Partizana. Prvi - Lamin Dijara bio je ljubimac navijača. 

- Razgovarao sam s njim telefonom pre nekoliko dana. Saigrači su mi objasnili koliki trag je ostavio i koliko su ga voleli navijači - kaže nekadašnji đak Juventusa.

Pre potpisa ugovora, Kanute je lepe komentare o klubu dobio i od novih saigrača Bibarsa Natha i Kvinsija Meniha.

- Rekli su mi da je ovo dobar tim, velika ekipa, da imam zaista priliku da uradim nešto dobro. Ovo je kao odskočna daska, dođeš, igraš dobro, svi te zavole, i posle možeš da odeš više. Zaista su mi mnogo dobrog rekli o ovom timu i mnogo su uticali na moj izbor. Svi su ovde divni prema meni, lepo su me primili, zaista sam prezadovoljan.

Dug put je ipak pred Frenkom, da bi i on osvojio srce grobara moraće mnogo da radi i dokazuje se.

- Mogu još mnogo da napredujem kako bih što više pomogao ekipi. Imam želju da dam sve od sebe u svakoj utakmici i da pokušam da pomognem ovom timu. Na ličnom nivou, želim da napredujem svake godine.

Uvideo je Kanute razlike u načinu rada u odnosu na Francusku i Italiju.

- Razlikuje se način rada u Francuskoj i ovde. U Francuskoj se i na početku priprema radi sa loptom, vodi se računa o tehnici, dok je ovde više trči i radi na fizičkoj spremi. U Italiji se mnogo pažnje posvećuje taktičkim detaljima, i to je obavezno za sve igrače: za golmane, odbrambene, vezne i ofanzivne.

Svetla tačka boravka u Italiji, Fabio Groso.

- Proveo sam u Italiji pet godina, od toga tri nisam igrao. Bilo je teško na početku. Kasnije sam mogao da igram, prešao sam u Peskaru, pa mi je bilo mnogo bolje. Trener mi je bio Fabio Groso. On mi je fudbalski otac, stvarno sam mu neizmerno zahvalan na svemu.

U narednoj sezoni jedan od primarnih ciljeva Partizana je plasman u grupnu fazu Lige konferencije.

- Video sam da je Partizan igrao u nokaut fazi poslednje dve sezone. Nisam nikad igrao u evropskim kupovima i drago mi je da ću to uraditi sa Partizanom - zaključio je Kanute.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading