NOVI NAPAD NA ĐOKOVIĆA: Srbin na UDARU pred veliko finale!

Autor:

Sport

15.07.2023

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodatan motiv za Novaka pred meč godine.

NOVI NAPAD NA ĐOKOVIĆA: Srbin na UDARU pred veliko finale!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković igraće u nedelju finale Vimbldona, a rival će mu biti mladi Španac Karlos Alkaraz.

Nole će igrati svoje deveto finale na Vimbldonu, a pokušaće da po osmi put osvoji trofej na najprestižnijem turniru, čime bi izjednačio rekord Rodžera Federera.

Pred veliko finale, osvanuo je još jedan u nizu tekstova u kom se nipodaštava Novakov uspeh u dosadašnjoj karijeri.

U tekstu novinara Dejli mejla Rijata Al-Samaraija, ponovo se ističe kako će Novak uvek biti poštovan, zbog svega što je uradio, ali nikada voljen kao Federer ili Nadal.

- Putevi ljubavi su misteriozni, a ima li veće misterije u sportu od toga kako ljubav uvek zaobiđe Novaka Đokovića? Taj lob završi preko njegove glave, ljubav prođe sa strane, kroz njegove žice, krivuda i skakuće, sklizne. Čovek koji svojim reketom može da dohvati bukvalno sve, ne može da dosegne srce. I kako čudan je to fenomen, jer ljubav je svuda u tenisu. U svakom gemu i setu, sve počinje s ljubavlju. Ali Novak retko kad završi s tim, suviše dobar da bi je imao na svom skoru na semaforu, suviše nevoljen od strane publike, posebno one koja se okuplja oko Central korta. Ljubav je nešto što on tamo daje, nije ono što uzima. To što ima je poštovanje, ali to je drugačije, naravno. Možda ima više poštovanja od bilo kog u u ovoj priči o lopticama, i trebalo bi da je tako, na bazi toga da se poštovanje zaslužuje. A ko je zaslužio više od Đokovića? Od 2008. kada je osvojio svoj prvi Australijan open do sada, 15 godina kasnije, zaradio je 23 grend slema - piše kolumnista Dejli mejla.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković na Vimbldonu

Al-Samarai je nastavio u istom ritmu.

- Uradio je to u eri pretplavljenoj veličinama više nego ikad, i ako ne poštujete to, onda ne poštujete ni sport. Ali šta je sa ljubavlju? Jer ljubav nije u savršenoj jednačini sa brojkama i slemovima, procentom pobeda protiv svih izazivača, uključujući tu i Federera ili Rafaela Nadala. Bio je bolji od njih u toj igri, pokazao je to u mečevima kada su bili na vrhuncu svojih perioda. Ali su oni više bili voljeni. Daleko više. Tad i sad, čak računajući i na fanatičnost nekih njegovih pratilaca sa društvenih medija - dodao je Al-Samarai.

Za kraj, dodao je da mu je ipak stalo do toga šta ljudi misle o njemu.

- Činilo se da je deo njega odustao od toga da juri za ljubavlju. Stavio je prst na uvo, a potom je pokazao publici da počnu da brišu suze. Ne volite me, briga me. Ali stalo mu je - dodaje se u tekstu.

Podsetimo, veliko finale je na programu u nedelju, sa početkom u 15 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Goran

15.07.2023 23:25

Pun mi je k… ovih narcisoidnih novinarcica uvek njih niko nevoli psihopate