OGLASIO SE NOVAK PRED VELIKO FINALE: Đoković poslao MOĆNU PORUKU!

Autor:

Sport

15.07.2023

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin juri istoriju u Londonu.

OGLASIO SE NOVAK PRED VELIKO FINALE: Đoković poslao MOĆNU PORUKU!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković igraće u nedelju finale Vimbldona, a rival će mu biti mladi Španac Karlos Alkaraz.

Nole će igrati svoje deveto finale na Vimbldonu, a pokušaće da po osmi put osvoji trofej na najprestižnijem turniru, čime bi izjednačio rekord Rodžera Federera.

Pred ovaj meč, Novak dao izjavu, a novinare je zanimalo šta misli o izjavi Džejmsa Blejka, koji je rekao da bi današnji Đoković "oduvao" onog od pre deset godina.

- Hmmm, nisam baš siguran. Mentalno bih verovatno bio stabilniji ovaj sadašnji Novak, iskustvo je na njegovoj strani. Onaj mlađi Novak je bio za nijansu brži i u nekim segmentima možda bolji, ali u nekim i ne – recimo, sada osećam da sam bolji na volejima nego pre deset godina. Svaka faza ima nešto svoje, nisam baš siguran da bih sad razbio Novaka od pre deset godina.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković na Vimbldonu

Zatim je istakao i šta misli u kom periodu je igrao svoj najbolji tenis.

- Spomenuli ste 2011. godine, ali ja bih izdvojio onaj period 2015. i prvu polovinu 2016. godine – tada sam se osećao najkompletnije i najkonzistentnije. U tom periodu sam igrao skoro 20 finala u nizu, osvojio tri od četiri slema. Tu sam bio na vrhuncu forme.

Za kraj, istakao je da je su sada prioritet samo grend slem titule.

- Drugačiji su sada zadaci i ciljevi. Tada mi je bilo bitno da igram što više turnira, da skupljam što više bodova, pratio sam neke druge stvari i druge prioriteti. Slemovi su uvek bili vrhunac, ali su mi i ostali turniri bili veoma važni. Sada su mi slemovi jedino važni – uz još ponešto, kao igranje za reprezentaciju – a ostali turniri su mi priprema za slemove - kazao je Novak.

Podsetimo, veliko finale Vimbldona je na programu u nedelju, od 15 časova.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading