KRAJ SNA ZA NATALIJU STEVANOVIĆ! Srpkinja se HRABRO BORILA, ali je kiša zaustavila - Kvitova u osmini finala!

Autor:

Sport

08.07.2023

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvostruka osvajačica Vimbldona u četvrtoj fazi Otvorenog prvenstva Engleske.

KRAJ SNA ZA NATALIJU STEVANOVIĆ! Srpkinja se HRABRO BORILA, ali je kiša zaustavila - Kvitova u osmini finala!

Foto: Profimedia

Natalija Stevanović

Češka teniserka Petra Kvitova se plasirala u osminu finala najprestižnijeg turnira na svetu, pošto je u meču trećeg kola savladala Nataliju Stevanović, rezultatom 2:0 (6:3, 7:5).

Nakon tri meča u kvalifikacijama za Vimbldon, a zatim i dva duela u glavnom žrebu, u kojima nije izgubila nijedan set, došao je kraj sna Natalije Stevanović, koja se i danas lavovski borila protiv moćne protivnice.

Upravo je Nišlijka prva napravila brejk u uvodnom setu, stigla je do prednosti od 2:1, ali više od toga nije mogla. Kvitova se razmahala, počela je sve da pogađa, što jeste svojstveno teniserki njenog ranga, ali treba napomenuti da je Petra ranije znala da se ugasi i ispadne na samom startu nekog grend slema. Danas, nažalost, nismo videli tu njenu stranu.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Foto: Tanjug/AP

Srpska teniserka Natalija Stevanović

Kvitova je vezala četiri gema, Stevanovićeva se na kratko održala u prvom setu, ali je sjajna Čehinja rutinski odservirala i stigla do vođstva u meču - 6:3.

U drugom setu smo nastavili da gledamo sjajnu borbu. Natalija se vrhunski nosila sa fizički mnogo moćnijom protivnicom, ali je delovalo da je sve gotovo kada je Kvitova stigla do 4:2. Ipak, još jednom se Stevanovićeva vratila, vezala je tri gema i stigla do 5:4, a onda - loša sreća.

Kiša je baš u tom trenutku počela da pada, prekinula nalet naše igračice, što se na kraju ispostavilo kao ključan detalj meča. Pauza je trajala preko dva sata, a po povratku je Čehinja pokazala da je mnogo iskusnija, odigrala je gotovo bez greške i na kraju stigla do plasmana u osminu finala.

Ipak, i pored poraza, jasno je da je ovo turnir karijere za našu teniserku i veliki vetar u leđa pred nastavak ove sezone.

U osmini finala, Petra Kvitova će igrati protiv pobednice duela u kom se sataju Ons Žabur i Bjanka Andresku

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading