BRAVO, NATALIJA! Neverovatan uspeh - Stevanovićeva prošla u 3. kolo Vimbldona!

Autor:

Sport

07.07.2023

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija se polako vraća na mapu svetskog tenisa u ženskoj konkurenciji.

BRAVO, NATALIJA! Neverovatan uspeh - Stevanovićeva prošla u 3. kolo Vimbldona!

Foto: Tanjug/AP

Natalija Stevanović

Natalija Stevanović se plasirala u treće kolo Vimbldona, pošto je sa 2:0, po setovima 7:5, 7:5 savladala nemačku teniserku Tamaru Korpač.

Na taj način će Srbija, drugi grend slem zaredom, imati predstavnicu u trećoj rundi, pošto je Olga Danilović izborila mesto u šesnaestini finala Rolan Garosa, gde je poražena od Ons Žabur sa 2:1.

U prvom setu nije bilo brejkova sve do sedmog gema, kada je Nemica prva stigla do prednosti, i to nakon što je Stevanovićeva uzela medicinski tajm-aut, pa situacija za Srpkinju nije delovala sjajno u tom trenutku. Ipak, Natalija odmah vraća brejk, a zatim u 12. gemu koristi petu set loptu i sa 7:5 rešava prvi deo igre u svoju korist.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Foto: Profimedia

Natalija Stevanović, srpska teniserka

U nastavku je delovalo da će sve ići lakše. Nišlijka je odmah stigla do prednosti brejka, Korpačeva se na kratko vratila, ali je usledio novi brek naše igračice, u četvrtom gemu drugog seta, u kom je naša teniserka iskoristila osmu brejk loptu. Stigla je Natalija do 5:2, posustala je, delovalo je da se uplašila pobede, pa se Nemica vratila na 5:5, ali je Stevanovićeva vezala još dva gema i obezbedila plasman u treće kolo, što joj je najbolji rezultat u karijeri.

Na taj način je Srbija stigla do trećeg predstavnika u šesnaestini finala, pošto su ranije prolaz dalje obezbedili Novak Đoković, koji će u petak igrati sa Stenom Vavrinkom, kao i Laslo Đere, kog u subotu čeka bolji iz duela u kom se sastaju Endi Marej i Stefanos Cicipas.

Što se tiče Natalije, ona će, takođe u subotu, igrati svoj meč trećeg kola, a rivalka će joj biti dvostruka šampionka Vimbldona, Petra Kvitova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading