MEGASENZACIJA! Srpkinja DEKLASIRALA nekada prvu teniserku sveta! Pobeda KARIJERE za Nataliju!

Autor:

Sport

05.07.2023

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska teniserka Natalija Stevanović plasirala se u drugo kolo Vimbldona, pošto je savladala Karolinu Pliškovu iz Češke sa 2:0 (6:2, 6:3).

MEGASENZACIJA! Srpkinja DEKLASIRALA nekada prvu teniserku sveta! Pobeda KARIJERE za Nataliju!

Foto: Profimedia

Natalija Stevanović

Ni najveći optimisti nisu mogli da očekuju da će Srpkinja u duelu sa nekadašnjim reketom broj 1 WTA lsite (iz 2017. godine) pružiti partiju karijere i bukvalno je počistiti sa terena!

Igrala je Natalija Stevanović kao nikada, plesala i "ginula" za svaku loptu, ne dozvolivši rivalki bilo kako da joj zapreti.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Od početka meča, srpska teniserka je pokazala da neće ustuknuti pred velikom favoritkinjom, u svom dugo čekanom izdanju u glavnom žrebu trećeg grend slema ove godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karolina Pliškova

Sigurno je čuvala svoj servis i strpljivo čekala priliku, dočekavši je u šestom gemu prvog seta gde je "sa nulom" počistila rivalku, kada je povela sa 4:2, a potom je i u osmom poenu ponovo iznenadila Čehinju za konačnih 6:2 i vođstvo u setovima od 1:0.

Već na startu drugog seta, u drugom gemu, Srpkinja je napravila novi brejk i došla potom na ubedljivih 3:0. Održavala je stečenu prednost do kraja i kod rezultata 5:3 imala priliku da ponovo oduzme servis Karolini, čime bi završila duel.

Pliškova se, međutim, odbranila i spasila četiri meč lopte, kao i petu, ali šestu već nije mogla, pa se Natalija Stevanović plasirala u drugu rundu, napravivši megasenzaciju u Ol Ingland Klabu.

Njena naredna rivalka, za plasman u 3. kolo biće Nemica Tamara Korpač koja je kao "laki luzer" ušla u glavni žreb i savladala Kineskinju Džao u prvoj rundi.

Biće to sjajna prilika za Stevanoviću da se dokopa i trećeg kola, budući da je nemačka teniserka tek 122. teniserke na svetskoj rang listi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Željka

07.07.2023 18:47

Bravo, bravo, bravo!