NOVAK JAČI OD KAČINA I KIŠE! Đoković pobedom na startu Vimbldona krenuo u NAPAD na 24. GS!

Autor:

Sport

03.07.2023

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto je savladao Argentinca Pedra Kačina rezultatom 3:0 (6:3, 6:3, 7:6 (7:4)).

NOVAK JAČI OD KAČINA I KIŠE! Đoković pobedom na startu Vimbldona krenuo u NAPAD na 24. GS!

Foto: Tanjug/AP

Još jedno ime u bogatoj riznici rivala koje je pobeđivao tokom blistave karijere, dodao je Novak Đoković. Najbolji igrač ikada je u pohod ka osmoj tituli na Vimbldonu krenuo suvereno i moćno, pokazavši debitantu Pedru Kačinu, u njihovom prvom međusobnom meču, zašto je na londonskoj travi podizao pehar 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021. i prošle godine.

Rekorder po broju grend slemova (23) je nastavio gde je stao od Rolan Garosa i na otvaranju Centralnog terena, sa lakoćom “preslišao” 68. igrača ATP liste, koji je uprkos porazu pokazao zube u pojedinim delovima susreta.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Novak je loše otvorio prvi set, dozvolivši Argentincu da u trećem gemu dođe prvi do brejka. To kao da je razljutilo Đokovića, pošto je već u narednom uzvratio ribrejkom izjednačivši na 2:2, da bi na svoj servis ponovo preuzeo rezultatsku kontrolu.

Usledio je poen za poen do osmog gema, kada je drugi reket sveta ponovo zablistao i posle ubedljivih 40:0 iskoristio drugu šansu da oduzme servis Argentincu, a onda sigurnim servisiam stigao do 6:3 i osvajanja uvodnog dela igre.

 

 

Iznenadne padavine između dva seta omogućile su Novaku da napravi pauzu i odmorniji nastavi duel za žilavim Argentincem, iako se na nastavak duela čekalo nešto manje od sat i po vremena. Loša organizacija čelnika Vimbldona i postavljanje, pa sklanjanje krova, sušenje trave, slaba komunikacija… dovele su do toga da se meč oduži gotovo sat i po vremena!

To kao da je prijalo Noletu, koji bolji početak drugog seta nije mogao da poželi. Posle velike borbe, srpski as je iskoristio treću brejk priliku i oduzeo servis Kačinu u pravom trenutku. Do kraja ovog dela igre, Nole je rutinski sačuvao prednost i istim rezultatom kao u prethodnom periodu duplirao vođstvo u setovima – 6:3.

Republika

Foto: Ap photo

 

 

Poslednji treći set doneo je najveću neizvesnost, jer je taj-brejk odlučivao pobednika ovog perioda. U pravom trenutku Srbin je “slomio” Argentinca u drugom gemu, posle greške Kačanova, poveo sa 3:0, pa ubedljivih 6:2 i na kraju došao do konačnih 7:6, potvrdivši trijumf u njihovom prvom međusobnom meču.

Za plasman u treće kolo, najbolji srpski teniser igraće protiv Australijanca Džordana Tompsona koji je eliminisao Amerikanca Brendona Nakašimu u još jednom maratonskom meču rezultatom 3:2.

LIVE BLOG

Novak Đoković - Pedro Kačin 3:0 (6:3, 6:3, 7:6 (7:4))

 

TOK MEČA:

Tok trećeg seta

7:6 (7:4) - Gotovo je!!! Greška u trećem poenu koštala je Kačina toga da dođe do jednog seta. Novak Đoković je u drugom kolu Vimbldona, na kraju na ubedljiv način u taj-brejku!

6:6 - Taj-brejk će rešavati pobednika trećeg seta. Kačin je uspeo da stigne do šestog gema, pa će dodatni period odlučivati da li je kraj ili se ide u četvrti set.

6:5 - Divnim volejom Nole završava 11. gem u svoju korist.

5:5 - Preživeo je Kačin i ovaj gem, izjednačivši rezultat. Sačekaće Đoković još malo na prolaz u drugo kolo.

5:4 - Sve je bliži Novak plasmanu u drugu rundu, još ga gem deli od toga. Ovaj je dobio teže od prethodnih, ali je kod 40:30 odlično servirao i poentirao.

4:4 - Sjajan potez izveo je Đoković kod vođstva Kačina (15:0), najpre je sasekao lopticu, a onda iz voleja došao do izjednačenja. Poslao je, ipak, posle toga loptu u aut. Usledio je precizan udarac Argentinca i loša procena Srbina, nakon čega je uspeo da izjednači.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

4:3 - Nastavlja Đoković da grabi ka drugoj rundi, još jedan siguran servis gem i sada ga dva poena dele od meča sa Amerikancem

3:3 - Sa dva uzastopna asa, Pedro Kačin završava šesti gem i ponovo stiže do izjednačenja.

3:2 - Bez greške Nole dolazi do trećeg gema, koliko ga još deli i do pobede na startu Vimbldona. Sa desetim asom, Đoković završava svoj servis, iako je Argentinac uspeo da se približi na 40:30, srpski as je i taj napad uspešno odbio.

2:2 - Imao je problema i u ovom gemu Kačin, Novak je ponovo stigao do brejk lopte protiv indisponiranog Pedra, kome su servisi jedini adut. Posle takvog jednog, uspeo je da se izvuče na 30:40, pošto je Đoković nehotice poslao lopticu u aut. Usledio je zatim siguran servis "gaučosa", koji je izjednačio rezultat u trećem setu. 

Foto: Tanjug/AP

 

2:1 - Lako i brzo Novak dolazi do još jednog gema i sve je bliži plasmanu u 2. kolo Vimbldona. Tamo ga već čeka Australijanac Džordan Tompson.

1:1 - Kakav poen su odigrali Srbin i Argentinac! Ponovo je Đoković imao brejk šansu, kod vođstva 40:30, ali se Pedro iznervirao i silovitim udarcem izvukao "đus", a zatim sjajnim servisom stigao do prednosti. Posle toga viđen je najlepši potez na meču, Novak je skratio lopticu, Kačin uzvratio, ali je tom prilikom Nole bio "upecan" u mreži, i završio bukvalno na protivničkoj polovini, što je njegovom rivalu donelo gem.

 

 

1:0 - Malo se mučio Novak na otvaranju trećeg perioda. Uspeo je da Kačin zapreti smanjivši na 40:30, a onda je proradio servis kod Đokovića, kojim je otvorio set realizujući svoj gem.

Tok drugog seta

6:3 - Takoooooo je Noleeee!!! Đoković je u ovom gemu stigao do dve brejk lopte i prvu pretvorio u odlučujući poen!!! Sada ga još jedan set deli od pobede.

5:3 - Siguran Novak na svoj servis, još jedan gem ga deli od 2:0 u setovima.

Novak Đoković će u drugom kolu, ako uspešno privede meč kraju, igraće protiv Australijanca Džordana Tompsona koji je u maratonu eliminisao Amerikanca Brendona Nakašimu sa 3:2.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

4:3 - Asovi su i dalje najveće oružje Pedra, koji sa dva u ovom poenu smanjuje Novakovo vođstvo, efektnim potezom na kraju sedmog gema.

4:2 - Odžava Đoković prednost. Zapretio je Kačin izjednačivši na 30:30, ali je petim asom Novak stigao do gem lopte, koju je reaizovao pošto je Argentinac opet poslao lopticu u mrežu.

3:2 - Na sjajan ritern srpskog asa, Argentinac je odgovorio silovitim forhendom i kod rezultata 15:30 za Novaka, uspeo da odgovori pritisku i sa dva forhend vinera zaredom stigao do gem lopte. Iako je snažno servirao, na odgovor Đokovića, poslao je lopticu u mrežicu. Odličan je, međutim, bio Kačin na mreži skrativši loptu Srbinu, koji nije uspeo da je stigne.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

3:1 - Nastavlja Đoković sa odličnim servisima. Samo jedan poen uspeo je da mu oduzme Pedro, ali bez šanse da ozbiljnije ugrozi srpskog asa. Sigurno Nole korača ka drugoj rundi Vimbldona.

2:1 - Za razliku od prvog gema u ovom setu, sada je Kačin bio mnogo dominantniji i bez izgubljenog poena stigao do prvog gema protiv Novaka.

2:0 - Srbin "gazi" Argentinca! Sa četiri sigurna servisa, Nole je ekspresno drugi gem rešio u svoju korist. Čini se da mu je pauza odlično prijala.

1:0 - BREJK ZA NOVAKA! Odlično je Đoković otvorio drugi period.

Dobrim servisom je Argentinac otvorio drugi period, ali je u narednom poenu Novak lepim potezima došao do izjednačnje forhend vinerom.

Republika

Foto: Ap photo

Pedro Kačin

Sa dve uzastopne neiznuđene greške je Kačin je posle vođstva od 30:15 dozvolio Đokoviću da stigne do brejk lopte već na startu drugo seta. Ipak, Srbin je poslao lopticu u aut, da bi mu se "revanširao" Pedro i Nole je ponovo dobio priliku da mu oduzme servis. Siloviti as je "gaučosu" omogućio da se spasi iz neprijatne situacije, međutim, sa drugom duplom greškom u meču dozvolio je Novaku da i treći put dođe do brejk šanse, koju je ovog puta iskoristio i sjajno otvorio drugi set!

Počinje drugi set!

Zagrevanje Novaka i Pedra je uveliko u toku, svakog trenutka uslediće početak drugog seta.

Konačno su Đoković i Kačin na terenu, očekuje se nastavak ovog meča, koji se zbog kiše i procedure pretvorio u maraton! Prekid je trajao nešto manje od sat i po vremena.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak suši vimbldonsku travu

Preokret! Sada je doneta odluka da se krov na Centralnom terenu ponovo otvori!

Poslednji poen u ovom duelu odigran je pre tačno sat vremena!

Ovo je poslednja vest iz Londona: Sudija Reno Lihtenštajn je zvanično objavio da čekaju da se trava osuši i da će meč početi što je pre moguće.

Nema još nagoveštaja da će okršaj biti nastavljen. Akteri i dalje čekaju da se ozvaniči nastavak duela.

Vratio se Đoković i čeka dozvolu da izađe na teren.

Svi mečevi na Vimbldonu su prekinuti zbog kiše. Novak i Kačin su još uvek u svojim svlačionicama, prema najavama u Londonu će padavine trajati do 18 časova.

Foto: Tanjug/AP

 

Uskoro treba očekivati da se Đoković i Kačin ponovo nađu na terenu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Pedro Kačin idu u svlačionice

Kiša je prekinula ovaj duel, dok se ne postavi krov meč se neće nastaviti. Oba tenisera su u svlačionicama.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Tok prvog seta

Prvi set je trajao 41 minut.

6:3 - To je pravi Novak!!! Odličnim servisima Đoković je stigao do 40:15, prvu set loptu nije realizovao poslavši lopticu u mrežu, ali drugu jeste!! Srbin vodi u setovima protiv Argentinca 1:0.

Tmurni su oblaci, preti kiša, ali je sudija iz stolice pokazao da još nema razlog za zatvaranje centralnog terena.

5:3 - BREEEEJK!!! Evo gaaa!!! Konačno je Nole zablistao u punom svetlu i poveo sa 40:0, Argentinac je dva puta uspeo da se izvuče, ali ne i treći, čime je Đoković uspeo da napokon slomi Kačina i u sledećem poenu će servirati za osvajanje seta!!!

 

 

4:3 - Sa sigurnim servisima Đoković je ekspresno poveo sa 40:0, ali je onda usledio pad! Poslao je lopticu u mrežu, pokušavši da efektno poentira. Isto je učinio i u sledećem poenu, pa je Pedro prišao na 40:30, a zatim izborio "đus", sa tri vezana poena! U narednom je, ipak, Kačin izbacio lopticu u aut za prednost Noleta, te je sedmi gem posle mnogo muka ipak pripao drugom igraču sveta.

3:3 - Odličan gem za Kačina, koji je brzo stigao do vođstva od 40:15, ne ostavivši ni gram nade Đokoviću da dođe do novog brejka.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

3:2 - Preokret! Đoković je vratio rezultat pod kontrolu, odserviravši as na kraju ovog gema, njegov drugi u meču.

2:2 - BREJK! Vraća Novak izgubljeno! Poveo je Argentinac lako sa 40:15, Novak uspeo da zapreti i stigne do prednosti sa četiri vezana poena, ekspresno vrativši izgubljeno u prethodnom gemu!

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

1:2 - ŠOK za Novaka! Kačin prvi stiže do BREJKA! Brzo je Đoković stigao do 30:0, ali je Pedro našao "rupu" kada je Srbin izašao na mrežu i smanjio na 30:15. Usledio je novi poen Noleta, međutim, i greška kojom je poslao lopticu u mrežu za 40:30, pa slanje iste u aut, kojim je Kačin stigao do "đusa", a zatim i do prve brejk lopte. Iskoristio ju je Argentinac i poveo!

1:1 - ŠTETA! Imao je Novak priliku za brejk! Servis vinerom je otvorio Argentinac svoj nastup na Vimbldonu, ali je onda napravio duplu grešku. Posle je Đoković stigao do 30:40, iščupao se servisom Kačin i izborio "đus", a potom sa dva uspešna servisa uz  malo sreće ipak osvojio prvi gem u ovom duelu. 

1:0 - Osvaja Đoković prvi gem, iako nije dobro počelo za Novaka, izbacio je lopticu u aut kod prvog poena, ali je u drugom riskantnim servisom pogodio liniju, a potom odservirao prvi as za 30:15. Usledila je precizna bekend paralela i onda servis volej izlaskom na mrežu za prvi gem i vođstvo.

Meč je počeo!

Publika je Đokovića dočekala velikim aplauzima i ovacijama, a Novak je po tradiciji izabrao prvi da servira.

Uskoro počinje duel Novak Đoković - Pedro Kačin. Srbin i Argentinac izlaze na centralni teren i ovim mečom biće otvoren program na njemu.

UVOD

Podsetimo se šta je Novak rekao pred svoj prvi meč na londonskoj travi:

- Ne osećam se opuštenije da budem iskren. Osećam glad za uspehom, za više grend slem titula, za više stvari. Dokle god imam tu pokretačku snagu znam da sam spreman da se takmičim na visokom nivou. Ako dođe do pada toga, onda ću morati da promenim stvari i da se suočim sa drugačijim pristupom - istakao je Đoković.

Kačin sa druge strane nije krio oduševljenje što će igrati protiv najboljeg u istoriji "belog sporta":

- Razgovarao sam sa prijateljem u utorak i rekao mu da ako moram da se suočim sa teškim protivnikom, nadam se da će to biti protiv Novaka. To je onaj meč za koji se pričate svima, hvalite se u kafiću, kuglani ili po gradu... Sigurno je da će ovaj duel obeležiti ceo moj život. Uživaću u njemu  - izjavio je trenutno 68. teniser sveta.

Uspeh u Londonu doneo bi srpskom asu 24. grend slem titulu, po čemu bi još više pomerio granicu koja je u njegovom vlasništvu, dok je Nadal i dalje na 22 titule. Istovremeno bi se Novak izjednačio sa legendarnom Margaret Kort, koja je u ženskoj konkurenciji osvojila 24 pehara na četiri najveća teniska turnira (Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon i US Open). 

Nole je na današnji dan pre 12 godina osvojio prvi šampionski trofej na Vimbldonu.

Đoković je tog trećeg jula 2011. godine u finalu savladao Španca Rafaela Nadala rezultatom sa 3:1 (po setovima 6:4, 6:1, 1:6, 6:3). Srpski as je dva dana ranije u polufinalu pobedio Francuza Žoa Vilfreda Congu i prvi put u karijeri obezbedio "broj 1" na ATP listi, da bi pobedom u finalu svrgnuo Nadala sa vrha.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Ako osvoji Vimbldon, Novak će se izjednačiti sa Rodžerom Federerom po broju titula. Legendarni Švajcarac ima osam pehara u Londonu, a Srbin sedam, ali je švajcarski as odavno u penziji.

Novak Đoković ove sezone neće imati priliku da igra protiv prošlogodišnjeg finaliste Nika Kirjosa, pošto se Australijanac juče povukao sa turnira pred prvo kolo, zbog povrede ligamenata na zglobu.

Njegov rival Pedro Kačin nikada nije učestvovao na Vimbldona, pošto je uvek zaustavljan u kvalifikacijama, tako da će mu duel sa Noletom biti "vatreno krštenje" u Londonu.

 

 

Najbolji plasman Argentinca na ATP listi bilo je 54. mesto krajem prošle godine, dok je pobedu karijere ostvario na prethodnom Rolan Garosu, koji je upravo Đoković osvojio savladavši Kaspera Ruda iz Norveške u finalu sa 3:0. "Gaučos" je tada eliminisao Austrijanca Dominika Tima, šampiona US Opena iz 2020. godine.

Pobednik meča između Noleta i Kačina ići će na boljeg iz okršaja Džordana Tompsona (Australija) i Brendona Nakašime (SAD). 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading