KRITIČARI ĐOKOVIĆA SE UPLELI U MREŽU NEISTINA! Noletu PAKUJU žreb? Da, ali PROTIV njega!

Autor:

Sport

03.07.2023

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada se prođe kroz prošlost sve se vidi više nego jasno.

KRITIČARI ĐOKOVIĆA SE UPLELI U MREŽU NEISTINA! Noletu PAKUJU žreb? Da, ali PROTIV njega!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Mrzitelji Novaka Đokovića sve bi dali da ga vide kako pada, ali nešto nemaju često priliku.

Kada ponekad izgubi, smatraju da je to zato što mu je došao kraj, ali kada pobeđuje, to nije zato što je nadmoćan, već zato što mu nameštaju žreb u njegovu korist!

To bar tvrde teniski dušebrižnici za tastaturom i seju pamet po društvenim mrežama. Međutim, oni su se, komentarišući žreb aktuelnog Vimbldona, upleli u sopstvenu mrežu laži, a sečanje i poznavanje tenisa im seže tek koju godinu unazad.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!


NEUKI STRUČNJACI

- Presmešno, poklonili su turnir Đokoviću i to je u redu... Jedini koji imaju šanse protiv njega su Alkaraz, Zverev i Siner - glasi jedan od tvitova, dok drugi još više zalaze u teoriju zavere.

"Očekivano. Mogu da pretpostavim da je Vimbldon srećan da vidi da 36-godišnji teniser osvaja turnir pet puta zaredom. Kako uzbudljivo".

A onda kulminacija: "Đoković ima lak žreb, Alkaraz žreb smrti... Svaki grend slem dobije prelak žreb", "Đoković s lakim žrebom, opet, svaki put kada igra grend slem. Kako se izvlači više s tim? Koliko novca upumpava u ATP", tvrde "stručnjaci".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković

 

Međutim, istina, čak naučno dokazana, potpuno je drugačija. Kada je Nole bio taj koji se kao mladi lav dokazivao u borbi s aždajama Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, on je morao najtežim putem da ide po titulu.

Neretko je morao da pobedi i Švajcarca i Španca, kada su njih trojica zauzimala prve tri pozicije na ATP listi, bez obzira na to ko je koji bio.

NEMOGUĆA SLUČAJNOST

Statistički, to je bilo gotovo nemoguće, a da nije namerno.

Takođe, Novak je 2007, kao četvrti reket planete, prošao kroz pakao u Montrealu i morao je da pobedi trećeg, drugog, pa prvog na svetu da bi se dokopao druge masters titule - Endija Rodika, Nadala i Federera.

Takav žreb je praktično nemoguć da se desi, osim ako se ne vrše malverzacije. Takođe, od 2008. do 2011, kada je Novak cementirao sebi poziciju u vrhu, Đoković i Federer su bili u istoj polovini žreba na grend slemovima čak 12 puta, a u drugoj Nadal i Endi Marej. Bez obzira na poredak na ATP listi, za šta je verovatnoća bila 0,02 odsto.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

- To vam je kao da bacite novčić 12 puta i da svaki put padne na onu stranu s brojem. To je rađeno jer je vladao stav da Švajcarac lakše izlazi na kraj sa Srbinom, a Španac sa Škotom. Ovi žrebovi bili su podložni manipulaciji, Novak je bio u manje dobrom položaju u odnosu na druge, a sve zbog sticanja profita u svetu biznisa - tvrdila je 2011. Katarina Pijetlović, profesorka sportskog prava na univerzitetu u Talinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading